Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hollande šokoval Francúzsko: Ohlásil rozchod so svojou partnerkou Trierweilerovou!

Francois Hollande a Valérie Trierweilerová
Francois Hollande a Valérie Trierweilerová

PARÍŽ - Francúzsky prezident François Hollande dnes agentúre AFP povedal, že sa rozišiel so svojou partnerkou Valérie Trierweilerovou. Bulvár pred dvoma týždňami prišiel s informáciou, že Hollande má milostný vzťah s herečkou Juliou Gayetovou, čo prezident nepotvrdil ani nepoprel. Pripustil len, že jeho vzťah s Trierweilerovou prechádza zložitým obdobím.

"Skončil som spoločný život, ktorý som zdieľal s Valérie Trierweilerovou," povedal AFP Hollande. Správa o tom, že sa chystá oznámiť rozchod s partnerkou, sa dnes šírila francúzskymi médiami. Prezidentský palác to ale ešte okolo poludnia odmietal ako fámu.

Štyridsaťosemročná novinárka Trierweilerová je Hollandeovou partnerkou od roku 2006, vydatá ale za 59-ročného prezidenta nie je. Po odhalení Hollandeovej údajnej nevery, o ktorej napísal časopis Closer, sa zrútila a strávila osem dní v nemocnici. V nedeľu má odletieť do Indie, aby podporila humanitárnu iniciatívu mimovládnej organizácie Akcia proti hladu.

Správy o afére so 41-ročnou Gayetovou prezident Hollande doteraz nepotvrdil ani nevyvrátil. K záležitosti sa nevyjadrila ani jeho partnerka. Mlčanie vyvolalo špekulácie, či Trierweilerová bude naďalej zastávať neoficiálne postavenie prvej dámy Francúzska a či bude sprevádzať prezidenta pri štátnych návštevách. Na tlačovej konferencii v polovici januára Hollande vyhlásil, že situáciu objasní pred svojou cestou do USA, ktorá je plánovaná na 11. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu