Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krejčířovu spojku zastrelili, miliardár má už namále!

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř (Zdroj: SITA)

JOHANNESBURG - Juhoafrická polícia rieši ďalšiu vraždu, ktorá by podľa špekulácií miestnych médií mohla mať súvislosť s českým podnikateľom Radovanom Krejčířom, ktorý utiekol do zahraničia. Spravodajský server televíznej stanice ENCA napísal, že v Johannesburskej štvrti Bedfordview, kde Krejčíř prevádzkuje svoje podnikanie, bol v noci na dnes počas lúpeže zastrelený 54-ročný Srb. Podľa servera bol tento muž Krejčířovým spolupracovníkom.

Miestna polícia informovala, že muž, ktorého meno nezverejnila, zomrel vo svojom byte. Podľa všetkého ho zastrelili traja ozbrojení lupiči, ktorí vnikli dovnútra a potom zmizli s ukradnutými šperkami a mobilnými telefónmi.

Nehnuteľnosť sa nachádza neďaleko miesta, kde bol v polovici októbra zastrelený Bassam Issa - muž, o ktorom sa špekuluje ako o Krejčířovom pobočníkovi.

Polícia žiadne bližšie informácie o najnovšej obeti nezverejnila, nezávislý vyšetrovateľ Chad Thomas však podľa ENCA tvrdí, že Srb bol Krejčířovou spojkou. Podľa všetkého ide o Veselina Langanina, ktorý vlani vo februári spoločne s Krejčířom a ďalším obžalovaným stál pred súdom pre podozrenie z účasti na ozbrojenej lúpeži v juhoafrickom hlavnom meste Pretórii v októbri 2011.

"Tá vražda vyzerá ako by šlo lúpež v byte, ktorá sa zvrhla, ale kvôli spojitosti s Krejčířom sa určite vyrojí množstvo špekulácií o pravých dôvodoch tejto vraždy," uviedol Thomas. Polícia nechce tieto špekulácie nijako komentovať.

O Krejčířovi juhoafrické médiá dlhodobo píšu ako o jednej z hlavných postáv miestneho podsvetia a spájajú ho hneď s niekoľkými vraždami. Český podnikateľ správy odmieta ako nepodložené.

Čech je v Juhoafrickej republike od roku 2007, kedy tam prišiel zo Seychel s falošným pasom. Českej polícii unikol o dva roky skôr pri domovej prehliadke. V SR ho súd vlani na jeseň neprávoplatne odsúdil na 11 rokov väzenia za viac než polmiliardovej daňový únik.

České úrady dlhodobo usilujú o Krejčířovo vydanie do vlasti, zatiaľ neúspešne. Podnikateľ by chcel v Juhoafrickej republike zostať a požiadal o politický azyl. Miestne úrady mu ho vlani odmietli udeliť, on sa ale proti tomu odvolal a čaká na výsledok odvolacieho konania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu