Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Miliardára Krejčířa v Afrike údajne zadržali: Toto sú obvinenia!

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř (Zdroj: SITA)

JOHANNESBURG – V Juhoafrickej republike údajne zadržali českého podnikateľa na úteku Radovana Krejčířa, uviedol server Eyewitness News. Obviňujú ho z pokusu o vraždu a z únosu.

Hovorca špeciálneho policajného útvaru pre vyšetrovanie závažnej trestnej činnosti (DPCI) uviedol, že o ničom nevie. Juhoafrická polícia (SAPS) však na Twitteri oznámila, že v sobotu sa bude konať tlačová konferencia týkajúca sa Krejčířovho zadržania.

Krejčíř bol v krajine zadržaný už najmenej dvakrát. V marci 2011 ho polícia zatkla pre podozrenie z poisťovacieho podvodu. Podľa vyšetrovateľov predstieral rakovinu močového mechúra a poisťovni tak spôsobil škodu asi 4,5 milióna randov. Súd podnikateľa prepustil na kauciu a v apríli 2012 bolo obvinenie z podvodu dočasne stiahnuté .

Vlani vo februári bol potom český podnikateľ zatknutý pre podozrenie z účasti na ozbrojenej lúpeži v obchode s elektronikou v Pretórii v snahe vymáhať peniaze. V októbri 2012 bolo obvinenie voči nemu takisto stiahnuté.

Rodák z Českého Těšína, považovaný za jedného z najbohatších Čechov, čelil vo vlasti podozreniu z viacerých vážnych trestných činov. Počas domovej prehliadky v jeho vile v Černošiciach pri Prahe sa mu 18. júna 2005 podarilo ujsť napriek prítomnosti desiatok policajtov za doteraz nevyjasnených okolností. Interpol ho po čase vypátral na Seychelských ostrovoch, a to v spoločnosti manželky a syna. Zadržali ho 21. apríla 2007 na letisku v Johannesburgu, keď sa pokúsil vstúpiť na územie JAR s falšovaným cestovným pasom. ČR odvtedy usiluje o jeho vydanie na trestné stíhanie, avšak doteraz neúspešne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu