Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Poliak (66) takmer umrel v nemocnici: V mechúri mal päť litrov moču!

Zbigniew Choroszyński
Zbigniew Choroszyński (Zdroj: fakt.pl)

KUNOV - Šesťdesiatšesťročný Poliak bol donútený zavolať na linku rýchlej lekárskej pomoci po tom, čo ho už niekoľko dní ignorovali lekári v nemocnici, kde ležal. Neskôr sa zistilo, že od smrti ho delili už len minúty.

Pacient menom Zbigniew Choroszyński bol hospitalizovaný v nemocnici v meste Ostrowiec Świętokrzyski v centrálnej časti Poľska. Napriek tomu, že ho už niekoľko dní bolel močový mechúr, ho neprišiel vyšetriť urológ. Lekári mu stále predpisovali lieky proti bolesti, ktoré mali len dočasný účinok.

Po dvanástich dňoch hospitalizácie muža jednej noci zobudila bolesť, ktorá sa už nedala viac zniesť. Zavolal preto službukonajúcu sestru, tá mu však len sucho oznámila, že bude musieť počkať do rána. Dovtedy by ale senior nevydržal, a tak nemal inú možnosť než zavolať na linku 112.

Záchranári po príchode zburcovali špecialistu, ktorý zistil, žo bolo príčinou Zbigniewových zdravotných potiaží. V močovom mechúri mal nahromadených až päť litrov moču. "Ak by ho okamžite nevyprázdnili, mechúr by praskol a pacient by pravdepodobne zomrel," cituje urológa portál denníka Fakt.

Choroszyńskeho na druhý deň previezli do inej nemocnice. Predstavitelia tej, v ktorej dovtedy ležal, sa k prípadu odmietli vyjadriť. Už sa ním však zaoberá tamojší úrad pre dohľad na zdravotnou starostlivosťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu