Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Košičan Viktor umiera kvôli chybe lekára: Rakovina, amputácia a nakoniec smrť!

Viktor Janotka
Viktor Janotka (Zdroj: reprofoto tv joj)

KOŠICE - Môže umrieť na druhý deň, o hodinu, o pár minút. Takýto neistý osud teraz prežíva istý Košičan, ktorý doplatil na chybu lekára. Šance, že sa mu niekedy polepší, sú mizivé. Práve naopak; hrozba smrti nad ním visí ako Damoklov meč. O prípade informovala televízia Joj.

Viktor Janotka trpí rakovinou v poslednom štádiu. Jeho problémy odštartovala obyčajná bolesť kolena. Zašiel za lekárom, ten však nesprávne diagnostikoval ochorenie, čo potvrdzujú aj informácie z Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Pacientovi povedal, že to nie je nič vážne, raz mu predpísal kvapky, inokedy mu zas dal bandáž.

Problémy však naďalej pokračovali. Napriek tomu, že Viktorovi koleno výrazne opuchlo, doktor ho neposlal na röntgen ani na ďalšie vyšetrenia. Až po polroku sa zistilo, že má v kolene nádor, ktorý sa rozšíril do celého tela. Keby ho lekár vyšetril tak, ako mal, všetko mohlo byť inak.

"Nemal by som metastázy v pľúcach, ani na aorte. On ale odflákol svoju robotu a polroka ma nechal chodiť s nádorom v nohe," povedal Janotka pre Jojku. Chyba, ktorá mu nenávratne zničila zdravie, sa stala v Univerzitnej nemocnici Košice. Kvôli nej museli dvojnásobnému otcovi amputovať ľavú končatinu. Rakovina sa však šíri ďalej a chemoterapia nezaberá. Poslednú nádej vidí v alternatívnej liečbe.

Od lekára a aj od samotného vedenia nemocnice teraz Viktor čaká verejné ospravedlnenie. Choroba, ktorá sa dala vyliečiť, mu totiž úplne zničila život. "Mohol som mať nohu. Bez nej nedokážem uživiť svoju rodinu a som odkázaný na pomoc iných. Teraz môžem hocikedy za tridsať sekúnd vykrvácať," dodáva Janotka, ktorý netuší, koľkých dní sa ešte dožije.

V spomínanej nemocnici sa zatiaľ k prípadu vyjadrujú veľmi stroho. Podľa hovorkyne Ladislavy Šustovej čakajú na to, kým prebehne správne konanie zo strany Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu