Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tehotnej Marii (†32) vybrali namiesto slepáku vaječník, zomrela aj s dieťatkom

Maria De Jesusová
Maria De Jesusová (Zdroj: yahoo.com)

LONDÝN - Tehotná žena z Veľkej Británie so zápalom slepého čreva zomrela po tom, ako jej dvaja medici namiesto neho omylom vybrali vaječník. Potvrdil to verdikt londýnskeho súdu, ktorý sa prípadom zaoberal.

K tragickej udalosti došlo ešte v roku 2011, až teraz sa však podarilo prípad uzavrieť. V súdnom spise sa píše, že tridsaťdvaročná Maria De Jesusová bola už vo vysokom štádiu tehotenstva, keď dostala zápal slepého čreva. Operovala ju dvojica mladých chirurgov v "zácviku" bez dozoru skúsených kolegov, čo sa neskôr ukázalo ako fatálna chyba. Namiesto čreva jej totiž odstránili jeden z vaječníkov.

Pacientku po pár dňoch prepustili domov. O týždeň neskôr musela byť opäť hospitalizovaná kvôli silným bolestiam brucha. V nemocnici bohužiaľ potratila a o dva dni neskôr sama zomrela na viacnásobné zlyhanie orgánov priamo na operačnom stole.

Výsledky vyšetrovania potvrdili, že na strane lekárov došlo k sérii pochybení, ktoré stáli De Jesusovú život. "Smrti mojej ženy sa dalo zabrániť. Keď si konečne uvedomili, že situácia je vážna, už bolo neskoro," povedal užialený manžel Adelino. Za pravdu mu dal aj koroner Chinyere Inyama, ktorý vykonal pitvu nebohej dvojnásobnej matky.

Nemocnica v grófstve Essex si priznala chybu a pozostalej rodine sa ospravedlnila. Vo svojom vyhlásení uviedla, že zaviedla potrebné opatrenia, ktoré majú zabezpečiť, aby sa takáto tragédia už nikdy neopakovala. Informoval denník Daily Mirror.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu