Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrť Češiek (†36, 8) bola zrejme vraždou: Podozrivý je manžel!

Matka s dcérou zomreli v Hurghade
Matka s dcérou zomreli v Hurghade (Zdroj: FB)

HURGHADA – Stále viac indícií podľa dnešných Lidových novín naznačuje, že tragická smrť dvoch českých turistiek v egyptskej Hurghade nebola náhodná. Médium s odkazom na sprostredkované vyjadrenia tamojšej polície napísalo, že v túto chvíľu vo vyšetrovacích verziách egyptskej polície je "úplne najviac" vražda, z ktorej je podozrivý manžel jednej z turistiek.

Definitívne však do prípadu úmrtia matky a dcéry vnesú svetlo výsledky pitvy, ktorá by mala byť hotová do týždňa. "Na 60 percent je za tým vražda, z ktorej je podozrivý práve manžel," oznámila Ľudovým novinám egyptská polícia. Muž, ktorý tragédiu pôvodne označovanú za dôsledok otravy jedlom ako jediný z trojčlennej rodiny prežil, je kvôli vyšetrovaniu stále v Egypte. "Jeho cestovný pas má miestna polícia," uviedla hovorkyňa ministerstva zahraničia Johana Grohová.

Rodina pôvodne mala z Hurghady odletieť v pondelok. Muž zatiaľ zostáva v päťhviezdičkovom hoteli Titanic Palace, kde s manželkou a dcérou trávil dovolenku. K dispozícii mu je psychologička vyslaná z Česka. "V akom stave muž je, ale povedať nechcela kvôli lekárskemu tajomstvu," napísal denník.

V krajine je teraz posledný víkend pôstneho mesiaca ramadánu, čo komplikuje aj komunikáciu s miestnymi úradmi. "Sme v informačnom vákuu. Stále nie je jasné, kedy sa bude môcť náš klient vrátiť do republiky, ani kedy by mohlo dôjsť k prevoze tiel. Nezostáva nám nič než čakať," povedala Dagmar Koutská z poisťovne Allianz, u ktorej je český turista poistený. V prípade, že by sa veci pohli cez víkend, sú vraj aj vtedy pripravení zabezpečiť klientovi odvoz domov.

České turistky zomreli v hotelovej izbe v noci na utorok. Podľa informácií Českej televízie bolo zosnulej žene 36 rokov a jej dcére osem. Predtým údajne celá rodina trpela črevnými problémami. Mŕtve ich našiel ich otec, respektíve manžel, ktorý bol následne tiež hospitalizovaný a lekári mu vypumpovali žalúdok.

Niektoré české médiá však špekulujú, že sa muž na súkromnej klinike v Hurghade nezotavoval z otravy, ale z prekonaného šoku po smrti manželky a dcéry. Už skôr sa objavili nepotvrdené náznaky, napríklad vo výpovedi egyptského nemocničného lekára, že prípad môže mať kriminálne pozadie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu