Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vyšetrovacie verzie smrti Češiek v Hurghade: Ako sa im dostal jed do tela!

Matka s dcérou zomreli v Hurghade Zobraziť galériu (3)
Matka s dcérou zomreli v Hurghade (Zdroj: Facebook)

HURGHADA - Záhada okolo smrti dvoch Češiek v egyptskej Hurghade sa začína pomaly rozmotávať. Nariadená pitva mala prezradiť, že Monika (†36) a Klárka (†8) zrejme vypili jed. Uviedol to Český rozhlas s odvolaním sa na riaditeľa nemocnice Hosáma ad Dín Hasana Abdu. O akú látku išlo, zatiaľ nie je známe.

"Myslím, že jedovatá látka sa im dostala do tela v nejakom nápoji," povedal egyptský lekár. Už skôr uviedol, že jed bol veľmi silný a úplne rozleptal tkanivo žalúdka, ktorá zrôsolovatelo.

Šesť verzií príčin smrti podľa ahaonline.cz:

1. Vraždil otec: Najviac skloňovanou verziou je, že v Egypte vraždil manžel a otec Petr K. (35) kvôli vzájomným nezhodám alebo žiarlivosti. Jeho kamaráti si však nemyslia, že by toho bol schopný.

2. Vraždila matka: Veľmi nepravdepodobné, ale vo svete sa už stali aj podivnejšie veci. Bolestivý spôsob vraždy a samovraždy by však bol na ženu veľmi neobvyklý.

3. Nešťastná náhoda: Ženy mohli jed vypiť či zjesť omylom.

4. Ťažká otrava z jedla: Túto verziu na začiatku uviedol Petr, ale otravu jedlom nepotvrdili ani predbežné výsledky pitvy.

5. Vybavovanie účtov: Rodina zosnulých žien je zo slušných a dobre zaistených pomerov, nepriateľov mať ale mohla.

6: Teroristický útok: Asi najviac za vlasy pritiahnutá možnosť.

Telá českých turistiek mali do vlasti údajne dopraviť už dnes, ale podľa Davida Frousa z tlačového odboru českého ministerstva zahraničia zostávajú aj naďalej v Egypte. Rovnako tak aj manžel a otec mŕtvych žien, ktorého polícia podľa médií podozrieva z vraždy.

Vyšetrovacie verzie smrti Češiek
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: panoramio.com, facebook)

Monika a Klárka zomreli v hotelovej izbe v noci na utorok. Na ich žalúdky musel pôsobiť silný jed, povedal rozhlasu šéf štátnej nemocnice v Hurgade. Lidové noviny s odvolaním sa na sprostredkované vyjadrenia tamojšej polície v sobotu napísali, že vo vyšetrovacích verziách egyptskej polície je "úplne najviac" vražda, z ktorej je podozrivý manžel zosnulej.

Kvôli vyšetrovaniu prípadu ostáva muž v Hurgade. "Jeho cestovný pas má miestna polícia," uviedla už skôr hovorkyňa ministerstva zahraničia Johana Grohová. Nemocnice stále pracuje na analýze vzoriek získaných pri pitve. Podľa Novy bude expertíza hotová do polovice budúceho týždňa, najneskôr do štvrtka.

Manžel v ČT uviedol, že si tragédiu nedokáže vysvetliť. Zdravotné problémy vraj mal tiež. "Celý deň sme ležali v posteli, (manželka a dcéra) medzitým zvracali, a potom začali mať hnačku," povedal Petr. Do hotelového komplexu rodina prišla predminulý piatok, žalúdočné ťažkosti mali vraj všetci od pondelňajšieho rána. Jedli iba v hoteli, areál neopustili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu