Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Monika (†36) a Klárka (†8) zomierali v strašných bolestiach: Hrozí Petrovi trest smrti?

Po smrti Moniky a Klárky sa pozornosť médií a polície zamerala na otca a manžela Petra. Zobraziť galériu (2)
Po smrti Moniky a Klárky sa pozornosť médií a polície zamerala na otca a manžela Petra. (Zdroj: Facebook)

HURGHADA/PRAHA - Monika a Klárka, ktoré za záhadných okolností zomreli počas dovolenky v egyptskej Hurghade, sa podľa lekára museli veľmi trápiť. Požitie jedu totiž vyvolalo nesmiernu bolesť. Manžel a otec Peter, ktorý prežil, zatiaľ zostáva v krajine, kde stále platí trest smrti.

Telá turistiek, ktoré minulý týždeň za nevyjasnených okolností zomreli v egyptskom letovisku Hurghada, by mohli do Česka previezť už dnes. V Egypte aj naďalej zostáva otec respektíve manžel zosnulých Peter, ktorému miestne úrady už vrátili cestovný pas, ale z krajiny odísť nesmie. Nebol však z ničoho obvinený. Riaditeľ nemocnice v Hurghade Českému rozhlasu povedal, že ženy boli zrejme otrávené silným jedom v nápoji.

Jeden z egyptských lekárov sa vyjadril, že "jed ich zabil behom niekoľkých sekúnd. S tak silnou látkou sme sa tu ešte nestretli a domnievame sa, že sa v Egypte nedá ani zohnať. Museli umierať v strašných bolestiach". Otrava tak mala byť podľa neho privezená najskôr z Českej republiky.

Podľa hovorkyne ministerstva zahraničia Johany Grohova je Peter "v súčasnosti jedinou osobou bezprostredne spájanou s prípadom. Polícia ho potrebuje k ďalšiemu vyšetrovaniu". Práve to má byť dôvod, prečo sa zatiaľ nemôže vrátiť späť do vlasti. Ak by ho však nakoniec obvinili, jeho situácia by sa dramaticky zmenila, keďže v Egypte stále platí trest smrti.

Hovorkyňa ministerstva spravodlivosti pre tn.cz uviedla, že k by sa trestné konanie s českým občanom uskutočnilo v Egypte a skončilo by odsúdením na nepodmienečný trest väzenia, mohlo by české ministerstvo spravodlivosti na základe osobnej žiadosti odsúdeného začať konanie o jeho odovzdanie na výkon trestu do Česka. Požiadať Egypt o odovzdanie odsúdeného by mohlo až po tom, čo by české súdy uznali egyptský rozsudok.

Monika a Klárka zomreli v hotelovej izbe minulý týždeň v noci na utorok. Predtým údajne celá rodina trpela črevnými problémami. Mŕtve našiel ich otec respektíve manžel, ktorý bol následne tiež hospitalizovaný a lekári mu vypláchali žalúdok. Najskôr sa špekulovalo o otrave z jedla, ako ale pre Český rozhlas uviedol riaditeľ nemocnice v Hurghade, na žalúdky žien musel pôsobiť silný jed, ktorý zrejme požili v nápoji.

Miestni vyšetrovatelia doteraz oficiálne nezverejnili výsledky pitvy a ani v súvislosti s úmrtím nikoho neobvinili. Lidové noviny s odvolaním sa na sprostredkované vyjadrenie egyptskej polície cez víkend napísali, že vo vyšetrovacích verziách policajtov je "úplne najvyššie" vražda, z ktorej je podozrivý manžel zosnulej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu