Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Prvá konšpiračná teória: Zaistili Nečasov škandál Američania?

Petr Nečas
Petr Nečas (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/PRAHA - Len pár dní po tom ako českou politikou otriasla policajná razia na najvyšších miestach, sa začínajú vynárať prvé alternatívne teórie o pozadí škandálu. Za všetko môžu, ako inak, Američania a ich ekonomické záujmy.

Poznáte to - Dvojičky v New Yorku zničila americká vláda a nie Al Kájda. Tá istá americká vláda zatajuje existenciu mimozemských civilizácií, spolupracuje so slobodomurármi na svetovej nadvláde a prevádzkuje tajné podzemné základne v Antarktíde. A mnoho iných vecí. Aktuálne zabezpečila aj zatýkania na najvyšších miestach českej politiky. Tvrdí to konšpiračná teória, ktorá sa aktuálne začala šíriť českými médiami. Podľa nej došlo v Česku ku kurióznemu štátnemu prevratu v réžií polície a štátnych zastupiteľstiev.

Konkrétne server AC24 sa odvoláva na novinára Adama Bartoša, ktorý tvrdí, že štátny zástupca Ivo Ištvan, ktorý kauzu dozoruje, patrí do akejsi skupinky štátnych zástupcov, ktorí majú dobré vzťahy s americkou ambasádou v Prahe. Z prepojenia na Američanov podozrieva aj vrchnú štátnu zástupkyňu Lenku Bradáčovú.

A prečo by Američania riešili vnútropolitické škandály v Čechách? Podľa konšpirátorov im ide o dostavbu jadrovej elektrárne Temelín. "Tender na Temelín by snáď bolo najlepšie zrušiť, pretože ak bude, Američania urobia všetko, aby vyhrali. Totálna destabilizácia politickej scény a politická poprava kľúčových vysokých politikov má byť pákou na to, aby Česká republika nechala vyhrať Westinghouse," tvrdí podľa textu konšpirátor Adam Bartoš.

Spoločnosťou Westingouse zrejme myslí Westinghouse Electric Company, pôvodne americkú spoločnosť s nukleárnymi technológiami, ktorú však vlastní japonská Toshiba.

Prečo by jedna česká elektráreň mala byť natoľko dôležitá pre obrovskú globálnu korporáciu a prečo by americká vláda bojovala za firmu, ktorú fakticky vlastnia Japonci, na to už konšpiračné teórie neodpovedajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu