Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Veštkyňa pod paľbou kritiky: Predpovedala smrť unesenej Amandy (27)!

Brownovej predpoveď našťastie nevyšla Zobraziť galériu (2)
Brownovej predpoveď našťastie nevyšla (Zdroj: yahoo.com, youtube)

CLEVELAND - Sylvia Brownová, jedno z najznámejších médií v USA, sa ocitla pod paľbou kritiky po tom, ako vyšlo najavo, že sa vo svojej predpovedi mýlila. V roku 2004 totiž vyhlásila, že jedno z unesených dievčat v Clevelande už nie je nažive. V pondelok sa však preukázalo, že nemala pravdu.

Pozná ju celá Amerika. Teraz si však Brownová urobila peknú hanbu. V novembri 2004 v televíznej šou Montela Williamsa svätosväte tvrdila, že Amanda Berryová je mŕtva. V štúdiu bola v tej chvíli prítomná aj jej matka Louwana Millerová. "Už nie je nažive zlatko," povedala jej Sylvia.

Sylvia sa riadne sekla
Zobraziť galériu (2)
Sylvia sa riadne sekla  (Zdroj: yahoo.com, youtube)

Louwana sa po týchto slovách psychicky zložila. Krutej predpovedi vraj verila na "98 percent", hoci v srdci stále dúfala, že to nie je pravda. Aj stres vyplývajúci zo zmiznutia dcéry sa zrejme podpísal pod to, že v roku 2006 zomrela na zlyhanie srdca.

Dnes už všetci vieme, že sa Brownová mýlila. Amanda sa totiž našla. Začiatkom týždňa sa jej podarilo utiecť z domu, v ktorom ju a ďalšie dve dievčatá násilím zadržiaval Ariel Castro (52). Sylvia sa k prípadu doteraz nevyjadrila, hoci ju na jej facebookovom aj twitterovom profile ľudia bombardujú stovkami komentárov. Michael Martin napríklad napísal: "Ahoj Sylvia, Amanda Berry je nažive. Predstav si, akým utrpením si musela prejsť jej úbohá matka po tom, ako si jej povedala, že je mŕtva. A potom ona sama zomrela ešte predtým, než sa stihla dozvedieť pravdu. Si zlá, zlá a zlá a mala by si sa za seba hanbiť."

Nie je to prvýkrát, čo sa známa veštkyňa sekla. V roku 2003 nesprávne predpovedala smrť nezvestného tínedžera Shawna Hornbecka. Jeho telo sa podľa nej malo nachádzať "dokaličené niekde medzi dvoma balvanmi". Aj to sa však ukázalo ako lož. Chlapec sa našiel živý takmer o štyri roky neskôr.

Psychické médiá v Spojených štátoch zvyknú niekedy spolupracovať s políciou pri pátraní po zmiznutých osobách. Podľa bývalého agenta FBI Brada Garreta však ich tipy len málokedy viedli k nájdeniu človeka či jeho tela. "Za môjho pôsobenia v tajnej službe som ani raz nezažil, aby médiá pomohli rozriešiť nejaký prípad. Je to skôr medvedia služba," uviedol pre portál abcnews.com.

Veštkyňa zle predpovedala Amandinu smrť

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu