Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Únosca z Clevelandu sa bráni: Som nevinný, ženy som neznásilnil

Ariel Castro
Ariel Castro (Zdroj: SITA)

CHICAGO - Muž obvinený z držania troch žien v zajatí viac ako 10 rokov v dome v Clevelande bude trvať na tom, že ich neuniesol a neznásilňoval, povedal v stredu jeden z jeho advokátov.

"Bude trvať na svojej nevine," povedal Jaye Schlachet pre agentúru AFP. Advokát neuviedol, ako toto tvrdenie jeho klient Ariel Castro (52) zdôvodní, no vyzval verejnosť, aby sa vo svojich odsudzujúcich hodnoteniach neunáhlila. "Nie je to netvor a médiá by ho nemali démonizovať," povedal Schlachet.

Castro je obvinený z únosu a znásilňovania troch mladých žien viac ako 10 rokov, jedna z nich v zajatí porodila dieťa. Prokurátori uviedli, že Castra môžu obviniť aj z vraždy nenarodených detí, keďže najmenej jedna zo žien následkom bitiek potratila, za čo môže dostať trest smrti.

Tri ženy, Michelle Knightová (32), Gina DeJesusová (23) a Amanda Berryová (27), sa dostali na slobodu 6. mája, keď ich sused počul volanie jednej z nich o pomoc a vykopol dvere v Castrovom dome. "Všetky dôkazy predložíme počas súdneho pojednávania," povedal advokát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu