Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Hrôzostrašný príbeh troch unesených dievčat: Desať rokov pekla v dome vodiča školského autobusu!

Nezvestné dievčatá v USA Zobraziť galériu (13)
Nezvestné dievčatá v USA (Zdroj: internet)

CLEVELAND - Desať rokov žili v utrpení a odtrhnuté od svojich rodín. Stalo sa však to, čo už nikto nečakal. Tri mladé Američanky, ktoré boli nezvestné celé desaťročie, našli nažive v meste Cleveland v štáte Ohio. Ich dráma sa skončila, keď sa im z domu, v ktorom boli zadržiavané, podarilo utiecť s pomocou náhodných okoloidúcich. Polícia už v súvislosti s prípadom zatkla troch ľudí.

Amandu Berryovú uniesli v roku 2003, keď mala 16 rokov. V zajatí dokonca porodila dcéru. Podobný osud postihol aj Ginu DeJesusovú vyhlásenú za nezvestnú o rok neskôr, keď mala 14 rokov. Dnes 32-ročná Michele Knightová zase zmizla v roku 2002 vo veku 20 rokov. Všetky tri žili v rovnakom dome, kde ich ukrývali únoscovia.

Takto ich uniesli

Amanda sa stratila 21. apríla 2003 po tom, ako odišla z Burger Kingu, v ktorom si privyrábala. Doma jej vystrojili oslavu sedemnástych narodenín, tej sa však už nedočkala. Ginu uniesli po ceste domov zo školy. Jej rodičia si mysleli, že ju uniesli obchodníci s ľuďmi.

V pondelok polícia zatkla troch podozrivých bratov vo veku 50, 52 a 54 rokov na základe informácií, ktoré dali vyšetrovateľom obete, uviedol zástupca veliteľa clevelandskej polície Ed Tomba. Jeden z nich, Ariel Castro, pracoval ako vodič školského autobusu.

Jeden z únoscov
Zobraziť galériu (13)
Jeden z únoscov  (Zdroj: internet)

Ženy boli v dome, v ktorom ich našli, zrejme priviazané. V súvislosti s únosom Giny polícia ešte v roku 2004 zatkla dvoch mužov, po dvoch rokoch ich však prepustila, pretože nenašla telo unesenej. V roku 2012 zas FBI dostala tip, že Amandino telo neďaleko miesta, kde boli dievčiny zadržiavané. Policajti prehľadali každý centimeter, ale nič nenašli.

Hrôzostrašný príbeh troch unesených
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: SITA)

Dve unesené dievčatá videli naposledy niekoľko kilometrov od domu v obytnej štvrti, v ktorej ich napokon našli. Upozornili na seba výkrikmi. "Počul som strašné jačanie. Potom som uvidel mladú ženu, ako sa zúfalo snaží dostať z domu von Prosila ma, aby som jej pomohol ujsť, že už tam je veľmi dlho. Vykopol som spodnú časť dverí, aby mohla vyliezť po štyroch," uviedol Charles Ramsey.

Krátko nato polícia obdržala hovor na tiesňovú linku. "Volám sa Amanda Berryová. Posledných desať rokov ste o mne hovorili v správach," ozvalo sa v telefóne. Operátor okamžite vyslal na dotyčné miesto policajtov, ktorí našli aj dve zvyšné dievčiny.

Ženy previezli do nemocnice, aby sa po rokoch znova stretli s príbuznými. Amanda sa bohužiaľ už so svojou matkou nestretne, pretože v roku 2006 zomrela na rakovinu. Polícia poskytne ďalšie podrobnosti k prípadu, ktorý americké médiá ostro sledujú, na dnešnej tlačovej konferencii.

Amanda so sestrou a dcérou
Zobraziť galériu (13)
Amanda so sestrou a dcérou

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu