Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Prvé výpovede desaťročného pekla v zajatí: Čo sa dialo v dome hrôzy!

Castro s expriateľkou. V pozadí vidno zamknuté dvere, ktoré viedli do suterénu Zobraziť galériu (3)
Castro s expriateľkou. V pozadí vidno zamknuté dvere, ktoré viedli do suterénu (Zdroj: Daily Mail)

CLEVELAND - Unesené dievčatá, ktoré sa už v súčasnosti nachádzajú v bezpečí svojich rodín, prehovorili o tom, ako sa k nim ich únosca správal. Okrem iného prezradili, že hoci ich narodeniny neoslavoval, deň, kedy ich ukradol rodičom, si zato pripomínal veľmi rád.

Tri dievčatá - Amanda Berryová, Gina DeJesusová a Michelle Knightová, ktoré boli unesené v rokoch 2002, 2003 a 2004, vystavoval Ariel Castro odpornému rituálu. Každý rok, vždy v deň ich únosu, im servíroval večeru a koláč. "Oslavoval, akokeby mali sviatok. Bolo to úplne zvrátené," povedala sesternica jednej z obetí.

V policajnej správe sa taktiež píše, že Amanda bola nútená porodiť bábätko, ktoré splodila s Castrom, v detskom nafukovacom bazéne. Pri pôrode sa však vyskytli komplikácie a Ariel zavolal Michelle na pomoc. Vyhrážal sa jej, že ak dieťa nezachráni, zabije Amandu. Knightová teda dávala dievčatku umelé dýchanie dovtedy, kým ho neoživila.

Amanda so staršou sestrou Beth a dcérou Jocelyn
Zobraziť galériu (3)
Amanda so staršou sestrou Beth a dcérou Jocelyn  (Zdroj: internet)

Tridsaťdvaročná Michelle ďalej vypovedala, že v zajatí päťkrát s Castrom otehotnela. Zakaždým ale potratila, pretože únosca ju mlátil do brucha. Vplyvom bitiek čiastočne ohluchla a niektoré kosti na jej tvári utrpeli trvalé poškodenie.

Michelle Knightová
Zobraziť galériu (3)
Michelle Knightová  (Zdroj: news.com.au)

Dievčatá žili väčšinu času v suteréne v špinavých kobkách, kde boli priviazané reťazami. Neskôr im Castro dovolil bývať na druhom poschodí. Len dva razy za desať rokov mohli ísť von na dvor za domom. Museli sa však maskovať parochňami a slnečnými okuliarmi.

Ariel Castro je obvinený z únosu a znásilnenia. Dnes sa konalo prvé súdne pojednávanie, ktoré stanovilo kauciu na dva milióny dolárov (1,54 miliónov eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu