Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž obvinený zo zaslania listov Obamovi: Bol napodobňovateľom Elvisa Presleyho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

CORINTH - Američan obvinený zo zaslania listov americkým lídrom - ktoré pravdepodobne obsahovali jedovatý ricín - občas vystupoval ako napodobňovateľ speváka Elvisa Presleyho. Myslel si tiež, že odhalil konšpiráciu súvisiacu s nelegálnymi obchodmi s ľudskými orgánmi. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

Paula Kevina Curtisa (45) zadržali v stredu v jeho dome v meste Corinth v Mississippi. Americké úrady čakajú na definitívne testy listov, ktoré boli zaslané americkému prezidentovi Barackovi Obamovi a senátorovi Rogerovi Wickerovi z Mississippi. Predbežné testy v teréne sa môžu často nesprávne javiť ako pozitívne na ricín.
      
V spravodajskom bulletine FBI, ktorý získala AP, sa píše, že oba listy mali pečiatku z mesta Memphis v štáte Tennessee. Stálo v nich "Vedieť o zle a neodhaliť ho, znamená mlčky súhlasiť s jeho pokračovaním". Listy sú následne podpísané "Som KC a súhlasím s týmto posolstvom".
      
Americké ministerstvo spravodlivosti informovalo, že listy boli adresované americkému senátorovi, Bielemu domu a predstaviteľovi justičných orgánov v Mississippi, uviedol Reuters.
      
Obálku určenú Obamovi zachytili v priestoroch mimo Bieleho domu, kde sa spracováva pošta a okamžite ju zabezpečili. Vo Washingtone vznikli obavy, keď sa objavili správy, že úrady zachytili list adresovaný republikánskemu senátorovi Wickerovi, pričom bol predbežne pozitívny na ricín.
      
Po zadržaní Curtisa vydal senátor vyhlásenie, v ktorom sa poďakoval FBI a polícii na Kapitole za "ich profesionalizmus a rozhodnú akciu" pri ochrane jeho rodiny a zamestnancov.
      
V stredu otriasol hlavným mestom Spojených štátov príval správ o podozrivých listoch a balíkoch. To vyvolalo dočasnú evakuáciu niektorých častí dvoch budov Senátu. Rýchlo sa preukázalo, že väčšinou išlo o falošný poplach a práca na Kapitole bola len prechodne prerušená.
      
Polícia uzavrela časť štvrte v Corinthe - meste so zhruba 14.000 obyvateľmi. Pri dome bolo najmenej päť policajných áut, ale neprišli nijaké jednotky, ktoré majú na starosti nebezpečný materiál a nikoho v susedstve neevakuovali. Prízemný rodinný dom z červených tehál, kde Curtis býval, sa podobá ostatným v susedstve.
      
Ricky Curtis, bratranec podozrivého, uviedol, že rodina bola šokovaná správami o zatknutí Paula Kevina Curtisa. Svojho bratranca označil za "perfektného zabávača", ktorý napodobňoval Elvisa i ďalších spevákov.
      
"Všetci sme v šoku. Myslím si, že nikto netušil, že uvažuje o takýchto veciach," povedal Ricky Curtis v telefonickom rozhovore pre AP. Dodal, že jeho bratranec mal problémy so svojím podnikaním, zameraným na upratovanie a čistenie, a tiež mal pocit, že sa k nemu vláda nezachovala dobre. Nikto v rodine však niečo také neočakával.
      
Stránka upratovacej firmy The Cleaning Crew na sociálnej sieti MySpace uvádza, že poskytujú služby na čistenie okien a mali tam fotografiu "Kevina Curtisa, majstra dojmov".
      
Na kanáli YouTube sa pod menom Kevin Curtis dajú nájsť desiatky videí, na ktorých napodobuje rôznych známych hudobníkov, vrátane Elvisa Presleyho, Buddyho Hollyho a Kid Rocka.
      
Mnohé e-mailové správy na rôznych internetových stránkach, podpísané menom Kevina Curtisa, sa vzťahujú na konšpiráciu, o ktorej autor tvrdil, že ju odhalil, keď v rokoch 1998-2000 pracoval v miestnej nemocnici.
      
Autor tam písal o konšpirácii, ktorá sa začala, keď v pitevni zdravotníckej organizácie objavil chladničku plnú častí ľudského tela a orgánov, zabalených v igelite. Potom sa pokúšal poukázať na ľudí vo vláde, FBI a policajných zložkách, ktorí boli podľa jeho názoru zodpovední za ničenie jeho povesti. Poslal aj listy senátorovi Wickerovi a ďalším politikom, ale nikto mu neodpísal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu