Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ricínový atentát na Obamu: FBI zatkla inštruktora bojových umení!

Everett Dutschke
Everett Dutschke (Zdroj: wtva.com)

TUPELO – Americkí federálni agenti vzali do väzby inštruktora bojových umení Everetta Dutschkeho. Jeho dom a firmu úrady v minulých dňoch prehľadali v súvislosti s listami, ktoré obsahovali jedovatý ricín, a ktoré boli odoslané prezidentovi Barackovi Obamovi a ďalším dvom verejným činiteľom.

Policajný šéf Tony Carleton agentúre Reuters povedal, že Dutschke bol zatknutý vo svojom dome v meste Tupelo v štáte Mississippi. Zatknutie vraj prebehlo bez problémov, zatiaľ ale nie je isté, či bol Dutschke v kauze "ricinových listov" tiež obvinený.

Americká prokuratúra v utorok stiahla obvinenia proti Paulovi Kevinovi Curtisovi, ktorý bol z odoslania listov podozrivý. Vyšetrovatelia však po prehľadaní Curtisovou domu neobjavili žiadne usvedčujúce dôkazy. Dutschke bol podľa skorších správ v spore s Curtisom a v minulosti prehral volebný súboj so synom jedného z adresátov listu s ricínom. Dutschke už skôr vyhlásil, že nemá s listami nič spoločné a ani nevie, ako silno jedovatý ricín vyrobiť.

Listy s jedovatým ricínom zabezpečili tajné služby na začiatku minulého týždňa. Okrem prezidenta boli ďalšie listy adresované republikánskemu senátorovi za štát Mississippi Rogerovi Wickerovi a zamestnancovi súdu štátu Mississippi.

Ricín je mimoriadne nebezpečný jed, ktorý sa dá získať zo semien ricínu obyčajného. Poplach okolo jedovatých zásielok prišiel v čase, keď v USA panovalo napätie vyvolané nedávnym krvavým útokom v Bostone.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu