Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muž z kauzy listov s ricínom: Je bipolárny a nemal svoje lieky

Paul Kevin Curtis
Paul Kevin Curtis (Zdroj: SITA)

OXFORD - Bývalá manželka Paula Kevina Curtisa - obžalovaného v USA v prípade listov s ricínom - uviedla, že jej bývalý manžel je bipolárny a nemal svoje lieky. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

Curtisa (45) charakterizovali ľudia z jeho okolia ako dobrého otca, tichého suseda a zabávača, ktorý na večierkoch napodobňoval Elvisa. Ďalšie záznamy ukazujú človeka, ktorý sa postupne dostal do emocionálneho zmätku, keď sa snažil upútať pozornosť na svoje tvrdenie o odhalení nezákonného obchodu s ľudskými orgánmi.
      
V posledných rokoch napísal Curtis na internete množstvo odkazov, popisujúcich udalosť, ktorá "navždy zmenila" jeho život - išlo o náhodný objav častí ľudského tela a orgánov, zabalených v igelite. Boli v malej chladničke v nemocnici, kde pracoval pred vyše desaťročím.
      
Curtis sa pokúšal o svojom náleze hovoriť s kompetentnými a získať kontakt cez internet, ale domnieval sa, že to vláda znemožnila. Jeho snahy vyvrcholili listami, ktoré zaslal americkému prezidentovi Barackovi Obamovi, americkému senátorovi a sudcovi z Mississippi.
      
"Možno mám teraz vašu pozornosť, aj ak to znamená, že niekto musí zomrieť," píše sa podľa FBI v listoch. "Je bipolárny a jediné, čo môžem povedať je, že nemal svoje lieky," uviedla exmanželka Laura Curtisová.
      
Jim Waide, advokát rodiny Curtisovcov povedal, že Paulovi Kevinovi Curtisovi predpísali lieky pred troma rokmi. Dodal, že keď ich užíva, tak je úžasný, milý a funguje. Ak však nemá svoje lieky, potom nastane problém.
      
Waide zastupoval Curtisa v auguste v roku 2000 v procese proti nemocnici North Mississippi Medical Center, kde jeho mandant pracoval od roku 1998 až do roku 2000, keď dostal výpoveď. Waide vysvetlil, že prípad nechal, pretože Curtis mu neveril. Žaloba za diskrimináciu v zamestnaní bola odmietnutá.
      
Curtisa vo štvrtok krátko predviedli pred súd, mal putá a oblečené tričko s Johnnym Cashom. Advokát Christi R. McCoy uviedol, že Curtis na 100 percent trvá na svojej nevine. Na súd by obžalovaného mali dnes znovu predviesť. Curtis je na federálnej úrovni obžalovaný za dva skutky.
      
Laboratórne testy potvrdili prítomnosť jedovatého ricínu v listoch, ktoré boli adresované Obamovi a senátorovi Rogerovi Wickerovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu