Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Metanol opäť útočí: V Prahe leží pacientka vo veľmi vážnom stave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Tridsaťtriročnú ženu s príznakmi otravy metanolom hospitalizovali dnes vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe. Pre internetové servery Týden.cz a iDNES.cz to potvrdila hovorkyňa nemocničného zariadenia Petra Pekařová, ktorá sa však k zdravotnému stavu pacientky vyjadriť nechcela.

Podľa informácií, ktoré poskytla pre IDNES.cz hovorkyňa českého policajného prezídia Štěpánka Zatloukalová, je hospitalizovaná žena vo veľmi vážnom stave, takže vyšetrovateľom nemôže poskytnúť žiadne informácie. Kriminalisti tak bez nich pátrajú po zdroji intoxikácie a pokúšajú sa zistiť, či so ženou nepopíjali aj iné osoby.

Ide o tretí prípad otravy metanolom v ČR v mesiaci marci . V uplynulom týždni hospitalizovali v Orlovej 57-ročnú ženu, ktorá je tam vo veľmi vážnom stave pripojená na prístroje. Začiatkom mesiaca našli v opavskom byte mŕtveho 25-ročného muža, ktorý zomrel po konzumácii pančovaného alkoholu.

Hlavný hygienik ČR Vladimír Valenta vo štvrtok a česká polícia dnes dôrazne varovali pred konzumáciou alkoholu neznámeho pôvodu, pretože sa obávajú, že tisícky litrov pančovaného alkoholu sa môžu nachádzať ešte u občanov.

Kriminalisti odhalili a obvinili medzičasom ďalších päť osôb, ktoré predávali vo veľkom jedovatý alkohol rôzneho druhu. Na stopu sa im dostali cez istú skôr narodenú pani, ktorá si nechala bezplatne otestovať alkohol od susedky na Západočeskej univerzite v Plzni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu