Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Metanolová vražda v Prahe: Muž (59) otrávil svoju exmanželku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: flickr.com)

PRAHA – Prípad vraždy odhalili v ČR pri objasňovaní úmrtí na následky otráv metanolom. Mestské štátne zastupiteľstvo v Prahe obžalovalo z hrdelného zločinu 59-ročného mechanika, ktorého viní, že zneužil alkoholizmus niekdajšej manželky a primiešal jej do vodky metanol.

Informáciu priniesli dnes české médiá. Podľa obžaloby došlo k vražde v marci 2013 v pražskej štvrti Chodov, kde predpokladaný páchateľ býval pod jednou strechou s niekdajšou manželkou, s ktorou sa rozviedol ešte v roku 2000. Ich spolunažívanie nebolo harmonické, sprevádzali ho čoraz ostrejšie hádky, takže sa muž rozhodol pre odstránenie ženy.

Páchateľ umiestnil do spoločne využívanej chladničky dve fľaše vodky s primiešaným metanolom, a keď žena po nich siahla, nijako ju nevaroval. Našiel ju vraj až po troch dňoch bez známok života a ohlásil jej úmrtie. Mužovi hrozí v prípade uznania viny súdom za vopred naplánovanú vraždu hoci 12-20 rokov za mrežami.

Metanolová aféra si v ČR od septembra minulého roka vyžiadala celkovo 47 obetí a desiatky zranených, nezriedka s trvalými následkami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu