Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Na východe zabíjal jedovatý metanol: Ján (†43) vypil nájdenú fľašu a zomrel!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

HUMENNÉ - Tekutý zabijak má ďalšiu obeť. V humenskej nemocnici v pondelok zomrel Ján (†43) z obce Čabiny na ťažkú otravu metanolom. Na lôžku skončil po tom, čo vypil fľašku, ktorú s kamarátom našiel odhodenú pri ceste. Informoval o tom denník Korzár.

Dvaja kamaráti z Čabín, Ján a Milan, pri sobotňajšej prechádzke našli neďaleko železničnej zastávky pri ceste zahodenú fľašu koly. Namiesto sladkej malinovky v nej však bol alkohol pripomínajúci pálenku a tak sa chlapi neváhali občerstviť. Zatiaľ čo Milan sa okrem prekonávania bežnej "opice" cítil v poriadku, Jánovi sa v nedeľu zhoršilo dýchanie a na druhý deň skolaboval.

Potom, čo ho previezli do humenskej nemocnice, zistili, že v odhodenej fľaške nebola len obyčajná pálenka. "Pacient bol privezený do humenskej nemocnice vo veľmi vážnom stave s rozvráteným vnútorným prostredím a s následným zlyhaním obehovej sústavy. Vyšetrením bola potvrdená ťažká otrava metanolom," povedala hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia Zuzana Gajdošíková.

Jánov stav bol veľmi vážny a o 23:00 svoj boj o život prehral. Zomrel na zlyhanie srdcovocievnej a dychovej činnosti pri otrave metanolom. Polícia zakrátko začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Podľa prešovskej policajnej hovorkyne Jany Migaľovej nie je vylúčené, že za jeho smrť môže iná osoba.

Na celom území Českej republiky v súvislosti s metanolom primiešavaným do alkoholu zomreli štyri desiatky ľudí. Aféra vypukla na začiatku septembra 2012. Polícia vo veci stíha asi 70 osôb. Väčšina z nich bola obvinená z ohrozovania zdravia závadnými potravinami. Sedem ľudí polícia stíha pre všeobecné ohrozenie, za ktoré im hrozí 12 až 20 rokov alebo výnimočný trest vrátane doživotia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu