Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Majiteľ nočného klubu Kiss sa pokúsil o samovraždu

Nedeľňajší požiar si vyžiadal 235 obetí na životoch Zobraziť galériu (4)
Nedeľňajší požiar si vyžiadal 235 obetí na životoch (Zdroj: SITA)

SANTA MARIA - Majiteľ nočného klubu Kiss v brazílskej Santa Marii, ktorého nedeľňajší požiar si vyžiadal 235 obetí na životoch, sa vo vyšetrovacej väzbe pokúsil o samovraždu obesením. Informovala o tom dnes agentúra AP s tým, že Elissandrovi Spohrovi z preventívnych dôvodov spútali ruky, aby predišli riziku, že sa o samovraždu pokúsi znova.

Ako pre AP spresnila väzenská dozorkyňa Lilian Causová, Spohr chcel samovraždu spáchať obesením na sprchovacej hadici, ktorú našli upevnenú na okne kúpeľne v nemocnici, kde je momentálne vo vyšetrovacej väzbe.

Spohrov advokát Jader Marques vyhlásil, že jeho "klient ľutuje, že sa vôbec narodil", pretože pociťuje veľký smútok kvôli požiaru, ale "stále si myslí", že nedeľňajšia tragédia "bola výsledkom chýb celej krajiny - od architektov až po požiarno-bezpečnostných inšpektorov".

Marques v rozhovore pre AP zdôraznil, že jeho mandant nesie "zodpovednosť za to, že priveľmi dôveroval inšpektorom a tým, ktorí dozorovali počas stavby". Advokát odmietol správy, že jednou z príčin požiaru bolo aj to, že v čase koncertu sa v ňom nachádzalo viac ľudí, než umožňuje jeho kapacita. Tvrdí, že naraz sa tam zabávalo 600-700 ľudí. Gitarista vystupujúcej skupiny však odhadol, že prítomných bolo 1200-1300 mladých ľudí. Polícia zatiaľ pracuje s rovnakým odhadom. Marques sa domnieva, že vyššiu bilanciu spôsobuje fakt, že ľudia prichádzali a odchádzali, ale sa aj znova vracali.

Podľa úradov je po tragickom požiari ešte stále hospitalizovaných 143 ľudí, pričom 70 z nich je v ohrození života.

Polícia, ktorá požiar vyšetruje, sa domnieva, že jeho prvotnou príčinou bolo odpálenie zábavnej pyrotechniky. Od jej iskier sa chytila penová zvuková izolácia stropu. K tejto počiatočnej chybe sa pridali ďalšie faktory: úplná absencia núdzových východov a záchranných pomôcok - napríklad v podobe hlásičov požiaru -, len jedny fungujúce dvere a nefunkčné hasiace prístroje. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu