Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Diskotéka s tragickým koncom: Vinníci ušli preč, polícia ich už zadržala

Brazílske úrady teraz hľadajú snímky z bezpečnostných kamier klubu, ktoré sa zatiaľ nenašli.
Brazílske úrady teraz hľadajú snímky z bezpečnostných kamier klubu, ktoré sa zatiaľ nenašli. (Zdroj: SITA)

PORTO ALEGRE - Brazílska polícia v súvislosti s požiarom v nočnom klube predbežne zadržala štyroch ľudí, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

Okrem dvoch majiteľov nočného klubu zatkli aj dvoch členov hudobnej skupiny, ktorej pyrotechnická šou údajne spôsobila požiar. Všetci štyria ušli z mesta Santa Maria krátko po katastrofe, pri ktorej prišlo o život vyše 230 ľudí. Obávali sa totiž lynčovania.

Najmä majitelia diskotéky, ktorí sa nakoniec sami dostavili na políciu, budú musieť odpovedať na mnohé otázky. Povolenie na prevádzku diskotéky vypršalo v auguste 2012, požiadali však o nové. Schvaľovací proces vraj kládol veľký dôraz na protipožiarnu ochranu. Jeden z majiteľov uviedol - v rozpore s tvrdeniami svedkov - že bezpečnostný personál nebránil hosťom opustiť diskotéku. Advokát zastupujúci majiteľov varoval, aby jeho mandantov neodsúdili už vopred.

Brazílske úrady teraz hľadajú snímky z bezpečnostných kamier klubu, ktoré sa zatiaľ nenašli. Hudobníci skupiny, ktorej šou mala spôsobiť požiar, vyjadrili pochybnosti o tom, že plamene sa vznietili kvôli pyrotechnickému efektu, známemu ako "Sputnik".

Hudobníci efekt používajú len pri jednej piesni, a keď začalo horieť, vraj už hrali inú pieseň. Hovorili však o skrate na kábloch na strope. V nemocniciach miest Santa Maria a Porto Alegre zostalo vyše 75 zranených, ktorí sú na oddeleniach intenzívnej starostlivosti. Mnohí sú v ohrození života. Preto nie je vylúčené, že počet obetí ešte narastie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu