Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šialený učiteľ nútil žiakov piť kyselinu: Podľa neho nič nehrozilo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: chriskranky.com)

AIČI - Učiteľ školy v centrálnom Japonsku donútil dvoch žiakov vypiť zriedenú kyselinu chlorovodíkovú za to, že chybovali pri vedeckom pokuse. Incident obnovil obavy o zachovávaní telesných trestov v štátnych školách v krajine.

Úrady teraz zvažujú, ako vyučujúceho potrestajú. Píše o tom dnes denník The Daily Telegraph. Dvojica žiakov prežila trest bez ujmy. Celá záležitosť vyšla najavo, keď iný študent školy rozprával svojim rodičom, čo sa na hodine stalo. Učiteľ následne ubezpečil, že roztok bol veľmi slabý a nepredstavoval pre deti žiadne riziko.

Úrady učiteľovo uisťovanie ale nepresvedčilo. "Vzhľadom k tomu, že tento incident predstavoval riziko pre život a zdravie študentov, považujeme ho za hrubé zlyhanie a môžeme sa študentom a ich rodinám len ospravedlniť," konštatuje sa vo vyhlásení vzdelávacieho úradu v prefektúre Aiči. "V súčasnej dobe riešime, aké disciplinárne opatrenia pre učiteľov zvolíme," dodal úrad.

Prípad, ktorý sa odohral 18. januára, pritiahol znova pozornosť k trestom, ktorým sú často podrobované deti v japonských školách. Japonskí učitelia majú zakázané telesné tresty používať, samovražda študenta (†17) z 23. decembra minulého roku však ukázala, že násilie zostáva neoddeliteľnou súčasťou školského života v Japonsku, konštatoval denník The Daily Telegraph.

Mladý samovrah bol kapitánom basketbalového tímu v jednej zo škôl v Osake a bol údajne opakovane trestaný svojím trénerom. Deň pred tým, než bol nájdený obesený vo svojej izbe, tréner chlapca niekoľkokrát zpohlavkoval za nedostatky pri tréningu.

V odkaze trénerovi, ktorý chlapec nikdy neodovzdal, zosnulý uviedol: "Aj keď robím rovnaké chyby ako ostatní, tréner mi hrubo nadáva, lebo som kapitán." Tréner svoje metódy obhajoval tým, že je to "spôsob, ako povzbudiť mladých športovcov k lepším výkonom."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu