Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šialenec si Ivanu pred útokom odfotil: Kým si krásna, zakričal a oblial ju žieravinou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: csz.sk,chemistryland.com)

BRATISLAVA – Čaká ju plastická operácia. Manželka vysokopostaveného rakúskeho diplomata Ivana (37) sa v piatok spolu s jej advokátkou stali obeťami útoku šialenca, ktorý na ne pred budovou okresného súdu v Bratislave vylial plnú nádobu neznámej žieraviny. Obom ženám tekutina poleptala kožu a skončili v nemocnici, kde Ivana leží dodnes a podstupuje špeciálnu liečbu. Jej lôžko stráži polícia, ktorá po neznámom útočníkovi naďalej pátra.

K otrasnému útoku došlo práve vo chvíli, keď Ivana spolu s advokátkou prichádzala do budovy Okresného súdu Bratislava II. Pristúpil k nim neznámy muž a so slovami „kým si ešte krásna“ si najprv odfotil tvár jednej z nich a následne z bezprostrednej blízkosti na obe vylial obsah nádobky, ktorú držal v ruke. Išlo zrejme o nebezpečnú kyselinu, pred ktorou si Ivana stihla uchrániť aspoň oči, keď si tvár inštinktívne zakryla rukami.

Podľa informácií Tv Markíza sa po útoku okamžite hodila do snehu, snažila sa stlmiť pálenie žieraviny a bežala smerom do budovy súdu, kde prosila o pomoc. Tam jej, ako aj advokátke, ktorej neznáma tekutina zasiahla nohu, pomáhali členovia justičnej stráže vyzliecť poliate oblečenie, pričom sa zranil aj veliteľ.  Žieravina sa mu preniesla na ruky, no našťastie mu stačilo iba ošetrenie pod tečúcou vodou. Ženy však so zraneniami skončili v nemocnici. „Jedna zo žien (37) utrpela zranenia v oblasti tváre a bola prevezená na lekárske ošetrenie do nemocnice. Druhá žena utrpela zranenia nohy a taktiež bola ošetrená,“ informovala vtedy bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková. Advokátku po ošetrení z nemocnice prepustili.

Ivana je však na tom po útoku horšie a je naďalej hospitalizovaná v bratislavskej ružinovskej nemocnici. Napriek tomu, že sa vďaka pohotovej reakcii vyhla jazvám na tvári, jej zranenia sú vážne a budú si vyžadovať niekoľkomesačnú liečbu. Takisto je pravdepodobné, že obe ženy v budúcnosti budú musieť podstúpiť plastické operácie.

Keďže Ivana, ktorá bola zrejme hlavným terčom útoku, je manželkou vysokopostaveného rakúskeho diplomata, jej lôžko neustále strážia muži zákona. Či otrasný incident súvisí s pojednávaním, na ktoré v piatok pricestovala až z Veľkej Británie, naďalej ostáva záhadou. Neznámy je tiež pôvod žieraviny, ako aj identita šialeného útočníka. Polícia po ňom intenzívne pátra a po dolapení a obvinení mu hrozí basa. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví. V prípade preukázania viny hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody vo výške 4-10 rokov, dodala Hrašková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu