Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Riaditeľ moskovského divadla, ktorého poliali kyselinou: Viem, kto to urobil!

Sergej Filin
Sergej Filin (Zdroj: bolshoi.ru)

MOSKVA - Umelecký riaditeľ baletu moskovského Veľkého divadla Sergej Filin, ktorému minulý mesiac neznámy páchateľ vlial do tváre kyselinu sírovú, povedal, že si je "absolútne istý", kto na neho zaútočil.

 "Nielen, že mám podozrenie, kto to urobil, ale som si absolútne istý, kto to bol. Ale budem o tom verejne hovoriť, až keď to budú pripravení oznámiť vyšetrovatelia," povedal Filip v rozhovore pre BBC.

Filin ďalej poznamenal, že pred útokom dostal viacero vyhrážok, ktorými sa príliš nezaoberal a na ľahkú váhu bral aj rady priateľov, aby si najal ochrancov a osobného šoféra. Cieľom útoku podľa neho bolo odstrániť ho z vedenia baletu.

Umelecký riaditeľ prvej baletnej scény v Rusku a vôbec najprestížnejšieho baletu na svete utrpel ťažké popáleniny, keď ho počas cesty domov 17. januára útočník polial kyselinou. Lekári uskutočnili operáciu oboch očí, dovedna bolo chirurgických zákrokov päť, a dúfajú, že sa im podarilo zachrániť zrak na obocho očiach. Ako dnes informovala agentúra DPA, budúci týždeň absolvuje 42-ročný Filin ďalšiu operácii v nemeckom meste Aachen.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu