Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Riaditeľovi moskovského divadla sa vyhrážali smrťou: Útočník ho polial kyselinou

Seregej Filin
Seregej Filin (Zdroj: bolshoi.ru)

MOSKVA - Umelecký riaditeľ baletu známeho moskovského divadla Boľšoj teatr sa stal v noci dnes terčom útoku, pri ktorom ho neznámy páchateľ polial koncentrovanou kyselinou. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

Sergej Filin utrpel ťažké popáleniny v oblasti tváre a hrozí mu, že príde o zrak. Maskovaný muž ho napadol, keď  tanečník (43)  vystúpil z auta pred svojím domom v centre Moskvy. Podľa hovorkyne Boľšoj teatru sa Filinovi v poslednom období opakovane vyhrážali smrťou a nie je vylúčené, že sa stal obeťou dlhodobých konfliktov medzi súperiaci frakciami v rámci divadla.

Lekári v moskovskej nemocnici momentálne bojujú o záchranu Filinovho zraku a jeho zotavenie potrvá minimálne šesť mesiacov.

Filin pôsobil na poste umeleckého riaditeľa baletu, o ktorý sa viedol v rámci Boľšoj teatra ostrý mocenský súboj, od marca 2011. V ostatných mesiacoch dostal viacero výhražných telefonátov, prepichli mu pneumatiky na aute a krátko pred kyselinovým útokom sa jeho konto na siete Facebook stalo terčom hackerského útoku.

Historická divadelná scéna Boľšoj teatr znovu otvorila svoje brány pre verejnosť v októbri 2011 po rozsiahlej šesť rokov trvajúcej rekonštrukcii. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu