Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Útok žieravinou! V Bratislave napadli dve ženy priamo pred budovou súdu

Ženy v Bratislave napadli zatiaľ neznámou chemikáliou. Mohlo ísť aj o kyselinu.
Ženy v Bratislave napadli zatiaľ neznámou chemikáliou. Mohlo ísť aj o kyselinu. (Zdroj: chemistryland.com)

BRATISLAVA - Neznámy páchateľ dnes okolo ôsmej hodiny ráno napadol dve ženy neznámou agresívnou látkou. Stalo sa tak pred budovou Okresného súdu Bratislava II. Obete sú momentálne v nemocnici.

Bratislavská záchranka prijala o 8:14 ráno núdzový telefonát, podľa ktorého neznámy muž napadol dve ženy neznámou látkou. "O 8:25 bola na mieste záchranná služba. Jedna žena mala červené ucho a pol tváre," informoval Topky hovorca záchranárov Jozef Minár. Podľa neho lekári z rýchlej pomoci ošetrovali zranenia ako poleptanie, hoci k poleptaniu ešte nedošlo. Obeť má 38 rokov. Druhá žena utrpela poleptanie na nohe. Obe sa po poskytnutí prvej pomoci dostali do nemocnice v Ružinove. "Útočná látka je zatiaľ neznámeho pôvodu. Experti ju analyzujú. Zatiaľ nevieme, či šlo o kyselinu, alebo zásadu," doplnil Minár.

Udalosť potrvdil aj hovorca súdu Pavol Adamčiak, podľa ktorého sa neznámou látkou zranil aj príslušník justičnej stráže, ktorý obom ženám prišiel na pomoc. Jednej zo žien sa údajne pokúšal dať dolu poliaty kabát, pričom sa žieravina dostala na jeho ruky. Podľa Minára sa strážnik ošetril sám, ruky si umyl tečúcou vodou. Adamčiak zatiaľ nevedel potvrdiť, či incident súvisel s nejakým prípadom, ktorý Okresný súd Bratislava II momentálne prerokúva. Podľa polície páchateľ z miesta činu ušiel a policajti po ňom pátrajú. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie, páchateľovi hrozí trest vo výške 4-10 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu