Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Brutálne znásilnená 6 mužmi: Otrasné novinky v prípade mŕtvej študentky (†23)!

Nemocnica Mount Elizabeth, kde sa snažili zachrániť mladú Indku
Nemocnica Mount Elizabeth, kde sa snažili zachrániť mladú Indku (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Polícia a okoloidúci nechali znásilnenú a brutálne zbitú indickú študentku ležať takmer hodinu na ulici, povedal dnes jej priateľ, ktorý bol napadnutý spoločne s ňou, vo svojom prvom verejnom vyjadrení k prípadu.

"Kričali sme na policajtov, prosím, dajte nám nejaké oblečenie, ale boli zaneprázdnení rozhodovaním, ktorej policajnej stanici náš prípad patrí," povedal dnes muž, ktorý útok prežil, indickému spravodajskému serveru Zee News. Citovala ho agentúra Reuters.

Muž uviedol, že boli večer na filmovom premietaní a keď nastúpili do autobusu (súkromného dopravcu v Naí Dillí), zaútočili na nich. Keď ich vyhodili krvácajúcich z autobusu, ležali na ulici 45 minút, kým dorazila policajná dodávka. A policajti sa potom dlho dohadovali o tom, kam ich majú zobrať, dodal.

"Niekoľko ľudí sa okolo nás zhromaždilo, ale nik nepomohol. Kým prišla polícia, kričal som o pomoc, ale rikše, autá ani nik z okoloidúcich nezastavil," povedal v štúdiovom rozhovore. O stoličku mal opretú kovovú barlu.

"Trvalo hodinu a pol, kým nás zobrali do nemocnice," dodal. Dvadsaťtriročná študentka podľahla zraneniam v nemocnici dva týždne po útoku z 16. decembra 2012. Hlavné mesto Indie, kde k útoku došlo, prezývajú "metropolou znásilnení".

Brutálny čin vyvolal pouličné protesty v celej Indii a vyústil v sľub vlády, že bude páchateľov sexuálnych trestných činov prísnejšie trestať. Mená ženy a jej priateľa neboli zverejnené. Piatich páchateľov činu vo štvrtok oficiálne obvinili z jej hromadného znásilnenia a vraždy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu