Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Toto sú vrahovia znásilnenej študentky (†23): Beštie sa neštítili ničoho!

Dievča zraneniam podľahlo, na svedomí ho majú títo zvrhlíci. Zobraziť galériu (3)
Dievča zraneniam podľahlo, na svedomí ho majú títo zvrhlíci. (Zdroj: int)

DILLÍ - Päť Indov si dnes vypočulo pred súdom v Dillí obžalobu zo znásilnenia a vraždy indickej študentky, ktoré sa odohrali vlani v decembri. Za čin, ktorý vzbudil mimoriadnu pozornosť v Indii aj v zahraničí, im hrozí až trest smrti. Ram Singh (35), Mukesh Singh, Vinay Sharma, Pawan Gupta a Akshay Thakur neboli ani pred týmto hrozným skutkom žiadne neviniatka.

Ram Singh (vodič autobusu), Mukesh Singh (Ramov brat a pomocný vodič), Vinay Sharma (asistent inštruktora v posilňovni), Pawan Gupta (predavač ovocia) a Akshay Thakur (pomocný vodič) sa navzájom dobre poznali. Išlo o priateľov žijúcich vo vzájomnom susedstve, ktorí sa v osudný večer rozhodli "zarobiť" nejaké peniaze.

Potúžení alkoholom vzali aj s ďalším obvineným tínedžerom Mukeshov autobus a nechali nastúpiť prvú obeť, ktorú olúpili a následne vyhodili z autobusu. Keby bol muž oznámil trestný čin alebo aspoň volal o pomoc, je vysoká pravdepodobnosť, že by k následnému znásilneniu nikdy neprišlo. Takto však šestica mala voľné pole a zobrala študentku aj s jej priateľom. Keď ju ten bránil pred oplzlými poznámkami, dostal ranu do hlavy. Nakoniec sa šestica pustila aj do dievčaťa, ktoré zatiahla na zadné sedadlá a tam ho znásilnila, zatiaľ čo autobus stále jazdil ulicami Dillí.

Keď sa študentka bránila a Rama uhryzla do ruky, v maniakovi vzkypel hnev a bil ju palicou, ostatní ho potom nasledovali. Aby sa zbavili svojej obete, násilníci dievča aj jej priateľa vyhodili z autobusu. Indke tiež zobrali mobilný telefón a vypli ho. Po otrasnom čine sa snažili stopy zamaskovať aj tým, že vozidlo umyli.

Ram Singh, hlavý vodca celého zločinu, sa počas vyšetrovania správal chladne a odmietavo. Ľudia z jeho okolia ho označili za veľmi prchkého a dokonca vyšinutého. Podľa susedov zo slumu mal zlú povesť a problémy s pitím. Informoval portál indiatimes.com

Agentúra Reuters informovala, že dvaja z mužov poskytli súdu dôkazy a sú ochotní vypovedať proti ostatným, zrejme výmenou za miernejší trest. Indická televízia ukázala dnes modrú policajnú dodávku, ktorá podľa všetkého dopravila podozrivých z väznice Tihár, ako prichádza pred pojednávaním k bráne súdu.

Prokurátor Móhan povedal, že napriek obrovskému nátlaku verejnosti môže trvať niekoľko týždňov, kým sa oficiálne začne súd s obvinenými. Prípad by sa mohol skončiť do štyroch či piatich mesiacov, dodal. Indické štáty, šokované brutálnym útokom, začali oznamovať opatrenia na ochranu žien a urýchľovať vyšetrovanie a procesy v prípadoch sexuálnych trestných činov. 

Toto sú vrahovia znásilnenej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: maleviolence.wordpress.com/)

Ram Singh
Zobraziť galériu (3)
Ram Singh  (Zdroj: maleviolence.wordpress.com/)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu