Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dočkajú sa spravodlivosti? Muži obvinení z brutálneho znásilnenia idú pred súd

Mužov obvinených z brutálneho znásilnenia predvedú pred súd
Mužov obvinených z brutálneho znásilnenia predvedú pred súd (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Skupinu piatich mužov obvinených z brutálneho znásilnenia študentky v indickom hlavnom meste Naí Dillí v pondelok prvýkrát predvedú pred súd. Tlačovú agentúru AFP o tom informoval hovorca miestnej väznice, kde sa údajní páchatelia nachádzajú od ich zadržania pred troma týždňami.

Indická polícia prisľúbila, že počas vypočúvania zaistí "maximálnu bezpečnosť", keďže obvinení násilníci by sa mohli stať sami terčom násilia. Potvrdzuje to aj prípad z minulého týždňa, keď sa istý muž údajne pokúsil pri dome jedného z nich nastražiť bombu.

V súvislosti s decembrovým útokom na študentku medicíny, ktorá na jeho následky zomrela, sú muži okrem znásilnenia obvinení aj z vraždy, únosu, lúpeže a sprisahania, za čo každému hrozí trest smrti. Šiesteho obvineného bude vzhľadom na nízky vek súdiť špeciálny súd pre mladistvých.

Brutalita útoku na 23-ročnú Indku vyvolala masové demonštrácie v Naí Dillí ako aj na iných miestach krajiny, počas ktorých ľudia protestovali proti rozšírenému zneužívaniu žien a sexuálnym zločinom v Indii. Ženu 16. decembra v autobuse opakovane znásilnili a po 40-minútovom trápení ju z idúceho vozidla vyhodili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu