Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slovenský boss metanolovej mafie viedol dvojitý život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Celní ředitelství Olomouc)

PRAHA – Rudolf Fian (42) z Karvinej, ktorý má mať na svedomí namiešanie smrtiaceho metanolového kokteilu, viedol až donedávna dvojitý život. Muž s českým aj slovenským občianstvom bol popri nelegálnom kšefte, ktorý pripravil o život dovedna 26 ľudí, bežným pracovníkom aj v oblasti strojárstva. České média exkluzívne odhalili jeho pravú tvár!

Podľa polície je Rudolf Fian hlavným mozgom celého reťazca, ktorý vedome miešal jedovatú metanolovú zmes a priniesol ju na český trh. Obrovský kšeft, ktorým sa Fian chcel vyhnúť plateniu daní z liehu a poriadne sa nabaliť, mal za následok 26 mŕtvych a desiatky otrávených. Muž dvoch tvári sa popri nelegálnom obchodovaní venoval aj bežným zamestnaniam ako reštaurátor alebo zvárač kovov.

Fian dnes sedí vo väzení a za smrť nevinných ľudí mu hrozí výnimočný trest. Za mrežami je aj jeho spoločník Tomáš Křepela, ktorý ma byť v metanolovej kauze hneď druhým hlavným podozrivým. Podľa informácií českej Tv Nova mal v afére zohrať nevďačnú úlohu bieleho koňa. „Pán Křepela v tejto kauze figuruje ako luxusný biely kôň, ktorý v tomto prípade bude asi obeťou,“ uviedol jemu blízky zdroj.

Práve Křepelova firma Carlogic mala byť zdrojom jedovatého metanolu, ktorý objednával na výrobu zmesi do ostrekovačov. Smrtiaci kokteil však končil v alkoholových flašiach na pultoch predajní. Firma, ktorá metanol kvalifikuje ako surovinu na výrobu zmesi do ostrekovačov, mohla vyprodukovať pokojne milióny litrov, ktoré nepredali, ale použili na výrobu nelegálneho alkoholu.

Ten, kto ma celú kauzu naozaj na svedomí sa trestu nevyhne, v nelegálnej výrobe však mohli byť zapletené desiatky ľudí. „Osoby, ktoré financujú dovoz takéhoto alkoholu a vybavujú továrne, ostávajú skryté. Ich väzby na bezpečnostné zložky a políciu sú totiž silné,“ dodal zdroj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu