Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Taliansku zatkli rybára: V 90. rokoch poskytoval bomby mafii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Talianska polícia zatkla dnes sicílskeho rybára, obvineného zo zaobstarania výbušnín, ktoré Cosa Nostra použila pri vražedných bombových útokoch v 90. rokoch.

Mafia v roku 1993 zabila pri bombových útokoch päť ľudí vo Florencii a päť ľudí v Miláne. Sedem ľudí utrpelo zranenia v Ríme, keď zlyhala bomba, umiestnená v aute televízneho moderátora. Bomby vybuchli aj v dvoch historických kostoloch. Ďalšia bomba v aute počas futbalového zápasu neexplodovala.
      
Podľa vyšetrovateľov obvinený 57-ročný rybár zásoboval mafiu výbušninami z čias druhej svetovej vojny, ktoré našiel v mori. Muž je príbuzným člena organizácie Cosa Nostra, ktorého obvinili z účasti na atentátoch v roku 1993, uvádza agentúra DPA.
      
Talianski vyšetrovatelia sa domnievajú, že rybár možno poskytol výbušniny aj pri atentáte na Giovanniho Falconeho, známeho protimafiánskeho sudcu, ktorý spolu s manželkou a tromi policajtmi zahynul v aute pri výbuchu bomby v roku 1992.
      
V Taliansku pokračujú špekulácie o tom, čo v 90. rokoch - v čase politických otrasov, ktoré vydláždili cestu k moci Silvia Berlusconiho - viedlo organizáciu Cosa Nostra k veľkým bombovým útokom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu