Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Slovák z metanolovej mafie prišiel o všetko: Zničil si celú rodinu, odkazuje matka!

Polícia v súvislosti s metanolovou kauzou zadržala desiatky ľudí
Polícia v súvislosti s metanolovou kauzou zadržala desiatky ľudí (Zdroj: ČTK)

PRAHA – Slovák Rudolf Fian (42), hlavný podozrivý v kauze jedovatého metanolu, razom prišiel o všetko. Nielenže mal s vidinou ľahko zarobených peňazí pripraviť o život najmenej 26 ľudí, nepremysleným konaním sa navyše pripravil aj o vlastnú rodinu. Doma ho totiž nadarmo čakajú tri deti a manželka, ktorá je škandalóznou kauzou okolo muža zdrvená. Veľmi ťažké srdce má na Rudolfa aj jeho matka, ktorá nemôže uveriť, že jej milovaný syn je zločinec!

„Som z toho zničená. Celej rodine sa zrútil život,“ povedala pre denník Blesk Anna Fianová, matka údajného bossa metanolovej mafie. To, že jej milovaný syn kšeftuje s „tekutým zabijakom“ , by ju nenapadlo ani v tom najhoršom sne. Rudolf Fian so slovenským občianstvom okrem 26 rodín, ktorí prišli o svojich najbližších kvôli jedovatému metanolu, rozvrátil život aj tej vlastnej. Tri deti svojho otca uvidia už zrejme len za mrežami, pokiaľ sa totiž dokáže, že za metanolovou katastrofou naozaj stojí, mohol by dostať až výnimočný trest.

Najťažšie je na tom však Rudolfova manželka, ktorá sa môže razom stať slobodnou matkou s troma dospievajúcimi deťmi. „Som na pokraji síl a už nemôžem ďalej,“ povedala pre denník zúfalá žena. To, že jej manžel vedie dvojitý život a popri slušnej práci sa venuje pančovaniu, zrejme tiež netušila. Ako však štátny zástupca povedal, Rudolf Fian spolu s Tomášom Křepelom boli jedinými zdrojmi jedovatého metanolového kokteilu.

Obrovský kšeft, ktorým sa Fian chcel vyhnúť plateniu daní z liehu a poriadne sa nabaliť, mal za následok 26 mŕtvych a desiatky otrávených. Komplic Tomáš Křepela mal prostredníctvom vlastnej firmy Carlogic objednávať smrtiaci metanol ako surovinu na výrobu zmesi do ostrekovačov. Mohol tak kryť milióny litrov jedovatého kokteilu, ktorý nepredal, ale spolu s Fianom priniesol na český trh.

Okrem Fiana a Křepelu policajti stíhajú aj ďalšie štyri desiatky osôb, ktoré sa na výrobe alebo distribúcii smrtiaceho alkoholu podieľali. V minulých dňoch bola odhalená sieť distribútorov pálenky s metanolom na Morave a v Karlovarskom kraji. Celkom podľa polície na trh prišlo až 15 tisíc litrov jedovatého alkoholu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu