Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Smrtiaceho alkoholu sa bojí aj Sasko: Rozsah predaja sa nedá odhadnúť

Požitie otráveného alkoholu môže viesť k oslepnutiu a pri vypití väčšieho množstva i k smrti
Požitie otráveného alkoholu môže viesť k oslepnutiu a pri vypití väčšieho množstva i k smrti (Zdroj: Celní ředitelství Olomouc)

BERLÍN - Ministerstvo zdravotníctva nemeckej spolkovej krajiny Saska dnes varovalo pred nebezpečným alkoholom z Českej republiky. Podľa úradu nemožno vylúčiť, že sa nápoje so smrteľným metanolom nepredávajú aj v tejto krajine susediacej s Českom.

Sasi sa podľa ministerstva majú mať na pozore pred alkoholom neoznačeným etiketami a s nejasným pôvodom. Upozornilo, že požitie otráveného alkoholu môže viesť k oslepnutiu a pri vypití väčšieho množstva i k smrti. "Rozsah predaja sa v súčasnosti nedá odhadnúť," uviedlo ministerstvo a vyzvalo občanov, aby v prípade podozrenia informovali miestne úrady pre dohľad nad bezpečnosťou potravín.

Podobné varovanie vo štvrtok vydala aj poľská colná správa. Na otravu metanolom v Česku zomrelo zatiaľ 18 ľudí a ďalšie tri desiatky skončili v nemocnici. Polícia v súvislosti s touto kauzou už obvinila osem ľudí. V krajine platí zákaz predaja tvrdého alkoholu v stánkoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu