Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Česku prohibícia nefunguje: Ďalší dvaja otrávení!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

PRAHA - Česi sa rozhodli riešiť alkoholovú krízu po svojom! Aj keď u našich západných susedov platí všeobecná prohibícia alkoholu nad 20 %, neboli by to Česi, keby zákon nejakým spôsobom neobišli. Do Zlínskej nemocnice prijali ďaľších dvoch pacientov, u ktorých preverujú podozrenie na otravu pančovaným alkoholom. Vynaliezaví Česi sa rozhodli, že do barov si začnú nosiť vlastný chľast.

Česi sú najväčšími svetovými konzumentami piva, ale ani tvrdý alkohol si nenechajú odoprieť. Po včerajšom vyhlásení prohibície sa zdvihla vlna nevôle. "Nech si vláda láskavo strčí prohibíciu do patričných miest. Chcú sa zbaviť alkoholu, tak vytvoria aféru a alkohol zakážu. Aj tak ľudia budú piť a je jedno, kde si alkohol kúpia," cituje portál Blesk.cz facebookového používateľa Jiřího.

Vynaliezaví Česi si tvrdý alkohol vziať nedajú. Už sa dokonca objavili takí, ktorí hovoria, že si proste do krčiem a barov prinesú vlastný chľast, píše Blesk.cz. "Po ** aná prohibícia! Nikto mi nebude hovoriť, kde smiem a nesmiem chlastať! Do krčmy si vezmem vlastný rum," napísal na Facebooku užívateľ Gabber. To ale nemusí byť práve najšťastnejšie riešenie. Ťažko by totiž polícii vysvetľoval, že si fľašu priniesol z domova a jeho obľúbený podnik mu ju nepredal. Porušenie zákazu predaja je správny delikt.

Podnikateľ za neho môže dostať pokutu až tri milióny korún, jeho prevádzka môže byť dočasne uzavretá. Ak by pitie predával, mohol by byť podozrivý z trestného činu všeobecného ohrozenia, kde tresty presahujú desať rokov väzenia a hrozí aj trest výnimočný, píše Blesk.cz. Možné je aj obvinenie z trestného činu ohrozenia zdravia závadnými potravinami z nedbanlivosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu