Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Metanolové nedorozumenie: Myslela si, že sa otrávila, nafúkala 6,43 promile!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

BRNO - V pohotovosti boli v piatok brnenskí policajti, ktorí zasahovali v byte na mol opitej dievčiny (21). Tá sa mužom zákona posťažovala na nevoľnosť a neostrý zrak - hlavnými príznakmi otravy jedovatým metanolom, ktorý v Čechách zabil už najmenej 19 ľudí. Ťažkosti mladej alkoholičky, ktorá nafúkala rekordných 6,43 promile, však mali oveľa jednoduchšie vysvetlenie. Informoval o tom český portál idnes.cz.

V čase, keď v Čechách vyčíňa „tekutý zabijak“ sú v strehu policajti, ale aj záchranári, ktorí nepodceňujú ani ten najľahší prípad. V piatok v noci ich pozornosť zaujala dievčina, ktorá si pomoc zavolala sama a tvrdila, že jej je zle a má rozmazané videnie. S hlavnými príznakmi otravy metanolom ju okamžite previezli do miestnej nemocnice.

Jej byt v centre Brna následne polícia prehľadala s cieľom nájsť stopy po jedovatom metanole. „Na stole bol do polovice vypitá fľaša 40-percentnej vodky, ktorú žena pila. Policajti liehovinu zaistili a vzorku previezli do mobilného chemického laboratória,“ uviedla policajná hovorkyňa Petra Verdová. Policajti taktiež zhabali niekoľko fliaš vodky v predajni, z ktorej si mala dievčinu alkohol doniesť. Ani v jednej z nich však metanol nenašli.

Mladá žena „opitá ako doga“ však počas zásahu polície nafúkala rekordných  6,43 promile, čo úplne vysvetľuje jej ťažkosti. Nevoľnosť, ako aj rozmazané videnie si zrejme privodila tým, že vodky vypila viac, ako by mohla zvládnuť.  „Policajti okamžite informovali nemocnicu, kam bola 21-ročná žena prevezená. Vzhľadom na to, že dychová skúška ukázala 6,43 promile alkoholu, je príčina rozmazaného videnia a ďalších zdravotných ťažkostí jasná,“ dodala hovorkyňa.

Na cele južnej Morave naďalej prebiehajú kontroly dodržovania zákazu predaja v stánkoch a nalievania destilátov s obsahom viac ako 30 percent alkoholu. Metanolová aféra vypukla v Čechách po tom, ako začali nekontrolovateľne pribúdať obete otrávené jedovatým metylakoholom. Dovedna na otravu zomrelo už najmenej 19 ľudí a desiatky ležia v nemocniciach. Doktori otvorene hovoria o tom, že ďalšie obete budú pribúdať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu