Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poburujúca reakcia britského poslanca na ceremoniál OH: Ľavičiarska sprostosť!

Keď sa proti nemu ohradili ďalší diskutujúci, svoju rétoriku trochu zmiernil a uviedol, že proti rozmanitosti kultúr nemá námietky
Keď sa proti nemu ohradili ďalší diskutujúci, svoju rétoriku trochu zmiernil a uviedol, že proti rozmanitosti kultúr nemá námietky (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Program piatkového slávnostného otvorenia Hier XXX. olympiády sa nestretol len s pozitívnymi reakciami. Umelecký riaditeľ Danny Boyle vôbec nevyhovel vkusu britského konzervatívneho poslanca Aidana Burleyho (33), ktorý označil ceremoniál za "ľavičiarsku multikultúrnu sprostosť".

Jeho kritický komentár tlmočil denník The Telegraph. "Najľavičiarskejší ceremoniál, aký som kedy videl. Horšie ako v Pekingu, hlavnom meste komunistickej Číny. Čo bude ďalej? Óda na sociálne dávky?" nešetril Burley scenár na Twitteri. Keď sa proti nemu ohradili ďalší diskutujúci, svoju rétoriku trochu zmiernil a uviedol, že proti rozmanitosti kultúr nemá námietky. Napriek tomu sa ozvali hlasy volajúce po jeho rezignácii.

Rodák z Nového Zélandu Aidan Burley bol poradcom vo vláde Davida Camerona. Vo funkcii skončil pred siedmimi mesiacmi, keď sa dostalo na verejnosť, že sa vlani zúčastnil vo Francúzsku na nacistickom stretnutí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu