Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Volám sa Veličenstvo, Jej Veličenstvo: Kráľovná Alžbeta po boku Jamesa Bonda!

Kráľovná Alžbeta a jej osobný sluha agent 007 Zobraziť galériu (4)
Kráľovná Alžbeta a jej osobný sluha agent 007 (Zdroj: SITA, bbc)

LONDÝN - Kráľovná Alžbeta II. si prvýkrát zahrala vo filme! Hlavnú úlohu v úvodnej snímke k zahájeniu olympijských hier zahrala naozaj presvedčivo a krátky film s nádychom komédie sa okamžite stal hitom! Krátka nahrávka k otváraciemu ceremoniálu bol plný prekvapení. Kráľovná ako parašutistka, James Bond ako jej osobný sluha a mnoho ďalších.

Všetko to začalo v Buckinghamskom paláci. Agent 007 alias Daniel Craig v smokingu prechádza chodbami až k izbe kráľovnej, ktorá sa medzitým venuje písaniu listu. James Bond potom vyviedie Jej Veličenstvo v ružovom kostýme a za sprievodu jej malých psíkov Montyho, Willowa a Holly vychádzajú z paláca.

 

Volám sa Veličenstvo, Jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA, bbc)

 

Na nedotknutej kráľovskej záhrade následne pristane vrtuľník, do ktorého obaja hlavný herci „olympijského trháku“ nastúpia. Helikoptéra so vzácnou posádkou prelieta londýnskymi ulicami, ponad Tower Bridge až dorazí do cieľovej zastávky – Olympijského parku. Nebol by to však pravý akčný film s agentom 007, keby nebol zakončený šokujúcim prekvapením, ktoré všetkým vyrazilo dych.

Ako sa vrtuľník vznáša nad olympijským štadiónom, otvoria sa zrazu dvere a kráľovná Alžbeta II. vyzbrojená padákom skáče z obrovskej výšky medzi divákov. James Bond ju ako pravý gentleman nasleduje za známej bondovskej hudby. Medzitým v skutočnom priamom prenose olympijského ceremoniálu diváci zahliadnu dve osoby vyskakujúce z helikoptéry.

 

Volám sa Veličenstvo, Jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA, bbc)

 

Kráľovsky box následne osvietia reflektory a Jej Veličenstvo Alžbeta II. sa objavuje medzi divákmi v tom istom kostýme, aký mala v nahrávke. Už ju však neodprevádzal osobný sluha James Bond ale prezident Medzinárodného olympijského výboru Jacques Rogge. Úvodná časť ceremoniálu tak za búrlivého potlesku končí a po vynikajúcom hereckom výkone Jej Veličenstva Olympijské hry môžu začať.

 

Volám sa Veličenstvo, Jej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA, bbc)

Film, ktorý trval 4 a pol minúty, ihneď vyvolal pochvalné aj prekvapené komentáre v britských médiách. pretože kráľovná nielen, že nevystupovala nikdy vo filme, ale ani nepúšťala filmárov do kráľovských palácov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu