Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dedič firmy Tetra Pak zrejme žil s mŕtvou manželkou niekoľko dní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Hans Kristian Rausing, dedič firmy Tetra Pak vyrábajúcej obaly na potraviny, žil zrejme niekoľko dní s telom svojej mŕtvej manželky v ich luxusnom sídle v londýnskej štvrti Belgravia. Napísali to dnes noviny London Evening Standard.

Podľa nich zomrela 48-ročná Eva Rausingová už najmenej týždeň predtým, ako jej telo 10. júla objavila polícia. Vyšetrovatelia teraz skúmajú záznamy pouličného kamerového systému, aby získali prehľad o pohybe manželov. Polícia teraz čaká na to, aby mohla vypočuť Rausinga, jedného z najbohatších ľudí v Británii, ktorého túto noc hospitalizovali v nemocnici.

Telo jeho manželky, ktorá sa poznala s následníkom britského trónu princom Charlesom, objavili policajti v spálni na prvom poschodí bytu, ktorý išli prehľadať po tom, čo Rausinga zatkli 9. júla pre podozrenie z prechovávania drog. Krátko predtým ho v Londýne zastavila hliadka v aute za podozrivú jazdu.

Bezprostredne po náleze tela Rausingovej manželky sa nepodarilo formálne určiť príčinu smrti, polícia preto čaká na výsledky toxikologických testov. Predpokladá sa však, že Rausingová zomrela na predávkovanie drogami. Hoci Rausing zdedil po svojom 86-ročnom otcovi Hansovi majetok v hodnote niekoľko miliárd libier,  manželia boli údajne závislí od drog. V roku 2008 Rausingovú zatkli, keď sa snažila prepašovať heroín a crack na večierok na americkom veľvyslanectve v Londýne. Ďalšie drogy sa našli v jej aute a v byte manželov, no prokurátor Rausingovú nakoniec podmienečne prepustil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu