Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Manželku dediča firmy Tetra Pak zabil kokaín

Eva Rausing a Hans Kristian
Eva Rausing a Hans Kristian (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Americká manželka jedného z najbohatších mužov Británie Hansa Rausinga, ktorej rozkladajúce sa telo ležalo po smrti v ich londýnskom byte dva mesiace, zomrela na užitie kokaínu. Oznámila to dnes britská koronerka.

Miliardárku Evu Rausing, ktorej manžel Hans je dedičom majetku švédskej spoločnosti Tetra Pak vyrábajúcej obaly na potraviny, našli v júli v pokročilom štádiu rozkladu pod vrstvami obliečok a vriec na odpadky v izbe plnej múch, na druhom poschodí ich šesťposchodového domu vo vychytenej štvrti Londýna.

Telo 48-ročnej ženy sa našlo až po tom, čo polícia zastavila jej manžela pre nebezpečný štýl jazdy. Rausing mala v ruke alobal, zvinutý do tvaru fajky, čo naznačovalo, že bol použitý na fajčenie kokaínu. Pitva ukázala, že žena zomrela o viac ako dva mesiace skôr.

ástupkyňa koronera Shirley Radcliff vyhlásila, že Rausing, ktorá trpela ochorením trojcípej chlopne srdca a mala voperovaný aj kardiostimulátor, zomrela na intoxikáciu kokaínom.

Hans Rausing dostal v auguste podmienečný trest desať mesiacov väzenia za to, že sa vyhýbal "zákonnému a dôstojného pochovaniu" manželky. Vyhlásil, že sa vtedy nedokázal vyrovnať s jej stratou.

"Som zničený smrťou svojej milovanej manželky," uviedol dnes vo vyhlásení, ktoré prečítali na súde v londýnskej štvrti Westminster. "Nedokázal som sa zmieriť s myšlienkou, že zomiera, ani postaviť sa čelom k realite, že je mŕtva," dodal.  

Rausing uviedol, že bol práve v kúpeľni a holil sa, keď počul, ako skĺzla z postele. "Spadla z postele bokom, hlavu mala na vankúši. Pokúšal som sa ju postaviť. Kričal som 'Eva! Eva! Eva!'" opísal situáciu a dodal, že potom jej telo zakryl paplónmi a posteľnou bielizňou. Manželia, ktorí majú štyri deti, boli známi problémami s drogami. Zoznámili sa v americkom rehabilitačnom centre a venovali štedré sumy klinikám na liečbu závislostí.

Rodina Evy Rausingovej vyhlásila, že podľa ich presvedčenia sa dala na drogy na konci svojho tínedžerského obdobia, aby prekonala prehnanú plachosť. Švédska rodina Rausingovcov zbohatla na vybudovaní spoločnosti Tetra Pak, ale Hansov otec predal svoj podiel bratovi koncom 90. rokov. Teraz má podľa časopisu Forbes hodnotu desať miliárd dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu