Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ukrajinská feministka s odhaleným poprsím: Útok na trofej EURO 2012!

Ukrajinská feministka s odhaleným poprsím zaútočila na trofej EURO 2012. Zobraziť galériu (2)
Ukrajinská feministka s odhaleným poprsím zaútočila na trofej EURO 2012.

DNEPROPETROVSK - Členka ukrajinskej feministickej skupiny Femen na protest proti vykorisťovaniu žien počas európskeho šampionátu vo futbale zaútočila dnes na trofej pre víťaza EURO 2012.

Žene s odhaleným poprsím sa podarilo zhodiť strieborný pohár na verejnej prezentácii v meste Dnepropetrovsk, informovala agentúra RIA Novosti.

Aktivistku Inna Ševčenkovú sprevádzala reportérka francúzskeho magazínu Marie Claire. Ako informovala organizácia Femen, obe ženy, spoločne s niekoľkými ďalšími novinármi, zadržala ukrajinská polícia.

Iná členka skupiny Femen, Julia Kovpačiková, zaútočila predtým na známu trofej 12. mája v Kyjeve. Organizátori verejných prezentácií šampionátu EURO 2012 po incidente sprísnili bezpečnostnú kontrolu.

"Platiniho eurokastról na pečenie kureniec bol dnes po útoku skupiny Femen v Kyjeve opäť povalený na zem aj s podstavcom," oznámili feministky.

Členky skupiny Femen opakovane na verejnosti protestovali proti konaniu futbalových majstrovstiev, ktoré sa v Poľsku a na Ukrajine začínajú 8. júna. Tvrdia, že EURO 2012 priláka turistov na využívanie lacnej prostitúcie na Ukrajine.

"Femen je proti usporadúvaniu EURO 2012 na Ukrajine a obviňuje zväz UEFA z propagovania sexturizmu, podporovania sexuálnej turistiky do miest konania turnaja, z ohlupovania verejnosti a podnecovania k opilstvu," píše sa podľa RIA Novosti v stanovisku organizácie na sociálnej sieti Twitter.

Ukrajinská feministka s odhaleným
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu