Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

VIDEO Ukrajinky hore bez prirobili maskotom Eura penis!

Polícia mala s Ukrajinkami čo robiť.
Polícia mala s Ukrajinkami čo robiť. (Zdroj: vimeo)

KYJEV - Členky ukrajinskej feministickej skupiny Femen, ktorá protestuje proti vykorisťovaniu žien počas európskeho šampionátu vo futbale, sa opäť polonahé predviedli uprostred Kyjeva. Maskotov Eura 2012 sa im dokonca podarilo prerobiť tak, že ukazovali obrovský penis a vedľa umiestnili nápis "Fuck Euro". Z miesta ich odtiahla až polícia.

Organizácia Femen proti európskemu šampionátu podnikla niekoľko protestných akcií už v minulom roku, napríklad počas návštevy šéfa UEFA Michela Platiniho na Ukrajine či pred žrebovaním turnaja v Kyjeve. Skupina, ktorá združuje asi 300 žien, organizuje akcie proti tomu, čo nazýva politickou nespravodlivosťou a zneužívaním žien na Ukrajine. Pouličných protestov, pri ktorých sú členky vždy polonahé, sa aktívne zúčastňuje asi dvadsiatka aktivistiek.

Jedna z členiek dokonca v polovici mája narušila prezentáciu pohára pre futbalového majstra Európy. Dievčina si pri trofeji, ktorú si prišli pozrieť stovky ľudí, vyzliekla tričko a odhalila nápis "Fuck Euro 2012" na bruchu.

"Vieme, čo sa mužom páči - chcú pivo, sledovať futbal a potom sa zamerajú na sex," uviedla minulý týždeň jedna z protestujúcich. "Chceme sa ubezpečiť, že dostanú odkaz ukrajinských žien, že nie sú sexuálne objekty a Ukrajina nie je ich bordel."

Šampionát hostí spoločne Ukrajina a Poľsko. Podľa hnutia sa stane magnetom pre sexuálnych turistov.

Protest Femen

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu