Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krásavice obnažili v Louvri svoje prsia s nápismi: Znásilnite ma, som nemravná!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Sedem aktivistiek ukrajinského feministického hnutia Femen si včera v múzeu v Louvri vyzlieklo tričká na podporu Tunisanky, ktorú tamojšia polícia údajne znásilnila a potom obvinila z verejného pohoršenia. Obnaženú hruď s anglickými a francúzskymi nápismi "NIE je NIE" ukázali pred slávnou sochou Venuše Milóskej. Na jedno z najväčších lákadiel miestnych zbierok potom zavesili transparent s nápisom Rape me I am Immoral (Znásilnite ma, som nemravná).

Venuša Milóská pochádza z antického Grécka a je jedným z pokladov Louvru. Incident využili turisti, ktorí do príchodu ochranky scénku fotografovali a natáčali na video. Strážcovia potom transparent zo sochy zložili a demonštrantky miesto bez ďalších incidentov opustili, napísala AFP.

"Boli sme tam, aby sme ... požiadali o spravodlivosť pre násilníkov," povedala AFP Inna Ševčenkova, jedna z vedúcich osobností tejto ukrajinskej škandalóznej skupiny. Ševčenkova z Ukrajiny ušla pred zatknutím za to, že nedávno v Kyjeve podrezala drevený kríž na protest proti väzneniu ruských rockeriek z Pussy Riot.

Ukrajinské hnutie Femen je známe protestmi svojich členiek s odhaleným poprsím. Polonahé aktivistky tak v minulosti protestovali v Rusku alebo v Londýne.

Tunisanku, ktorá sa v septembri údajne stala obeťou znásilnenia, v utorok vypočúval vyšetrujúci sudca, aby rozhodol o prípadnom obvinení mladej ženy z nemravnosti. Podľa obžaloby, ktorá sa opiera o svedectvo policajtov, bola žena v nemravnej polohe vo vnútri vozidla, kde ju a jej snúbenca policajti prekvapili. Dvaja policajti potom vraj odviedli 27-ročnú ženu do policajného auta, kde ju znásilnili.

Krásavice obnažili v Louvri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu