Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chcú tri milióny: Dcérku v nemocnici im vraj prevodnili a presolili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: babypicturesphotos.com)

HRADEC KRÁLOVÉ - Rodina 21-mesačného dievčatka, ktoré vo februári 2008 zomrelo vo Fakultnej nemocnici v Hradci Králové, požaduje po nemocnici odškodnenie vo výške tri milióny korún (120 000 eur). Žaloba tvrdí, že lekári dieťaťu podali nadmerné dávky tekutín a zbytočne veľa sodíka.

Náhrady nemajetkovej ujmy sa domáhajú matka, otec a dvaja súrodenci mŕtveho dievčatka. Ich právny zástupca tvrdí Mario Švehelka tvrdí,  že nemocnica dievčatko převodnila.

"Počas necelých 18 hodín dievčatko pribralo tri kilogramy. Pri hospitalizácii vážilo 8,5 kg, v pitevnej správe je však údaj 11,5 kilogramu," uviedol právny zástupca pozostalých Mario Švehelka s tým, že tento enormný nárast hmotnosti nemožno vysvetliť iným spôsobom, ako nadmerným podávaním tekutín, čiže prevodnením.

Žalojúca strana taktiež tvrdí, že nemocnica podávala dieťatku príliš veľké dávky sodíka. "To dieťa bolo ráno presolené ako slaneček," pripomenul Švehelka. "Batoľa priviezli do nemocnice vo vážnom stave, ale nie v takom, aby muselo umrieť," zdôraznil a upozornil aj na chyby v zdravotníckej dokumentácii.


Nemocnica odmieta tvrdenie, že spravila chybu. Jej právnik Štěpán Kalousek uviedol, že dievčatko bolo vo veľmi vážnom stave už pri prijatí do hradeckej nemocnice. "Roztoky so sodíkom dostávala pacientka kvôli liečbe acidózy," uviedol. Hradecký krajský súd v utorok prejednávanie prípadu odročil na neurčito.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu