Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Srdcervúci príbeh v Čechách: Matejko (†1) zomrel po obyčajnej hnačke!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: isifa)

JIHLAVA/BRATISLAVA - Zúfalstvo a hnev teraz lomcujú rodičmi iba ročného Matejka, ktorého doviezli do nemocnice s obyčajnou hnačkou. Ani nie deň na to malé batoľa na JIS-ke zomrelo. Zdrvená matka sa po smrti dieťaťa pokúsila o samovraždu.

Len pred pár dňami oslávila rodina malého Matejka jeho prvé narodeniny. Počas osláv chlapčeka zastihla silná hnačka, a preto ho rodičia okamžite odviezli do nemocnice v Jihlave. Tam batoľa po niekoľkých hodinách zo zatiaľ nezistených príčin zomrelo.

„Bohužiaľ dieťa sem previezli už s veľmi ťažkou rotavírusovou infekciou. Môžem iba potvrdiť, že v miestnej nemocnici neskôr zomrelo,“ informovala stručne hovorkyňa jihlavskej nemocnice Veronika Pysková.

Matka malého Matejka, zdrvená  tragickou správou, sa dokonca pokúsila vyskočiť z okna. V zúfalom čine jej našťastie zabránili.  Rodičia zo smrti milovaného synčeka vinia nemocnicu, ktorá mú údajne neposkytla dostatočnú starostlivosť. K tragédii sa vyjadrovať nechceli, no babička zosnulého Matejka sa neudržala: „Vraj ho nedokázali napichnúť na infúzie a zomrel na dehydratáciu organizmu,“ rozhorčuje sa plačúca žena nad smrťou vnuka.

Nemocnica ale s týmito slovami nesúhlasí a lekárov si zastáva. „Nemocnica dôkladne vyšetrila celý prípad. Sme presvedčení, že nikto z lekárov nepochybil. Ročne s rotavírusom hospitalizujeme okolo 70 detí a vieme to liečiť,“ ohradila sa hovorkyňa Pysková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu