Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Chlapček (†7) počas sviatkov zomrel v nemocnici, lekári dovolenkovali!

Luke Jenkins
Luke Jenkins (Zdroj: walesonline.co.uk)

BRISTOL - Luke Jenkins podstúpil operáciu, po ktorej sa mal plne zotaviť. Po niekoľkých dňoch sa ale jeho zdravotný stav skomplikoval. A keďže nebol v tom čase v nemocnici dostatok kvalifikovaného personálu, nepodarilo sa dieťa zachrániť.

Sedemročný chlapec sa úspešne zotavoval zo zákroku srdca a o pár dní ho mali prepustiť domov. Potom ale dostal srdcový záchvat, a to práve v čase, keď bola Veľká noc. Neslúžil ale vtedy dostatočný počet lekárov a navyše došlo k sérii pochybení, ktoré malého pacienta stáli život.

Jednou z nich bol fakt, že prítomné sestry neboli poriadne vyškolené a drahocenný čas stratili tým, že hľadali resuscitačný prístroj. A aj keby ho našli včas, nevedeli s ním zaobchádzať.

Vinu na smrti Luka nesie aj kardiochirurg, ktorý mal službu, ale namiesto toho bol doma. Trvalo mu polhodiny, kým prišiel do nemocnice. Chlapec dokonca ani neležal na jednotke intenzívnej starostlivosti, pretože ho odtiaľ omylom presunuli na lôžkové oddelenie o niekoľko dní skôr, než mali. Oživovať ho začali až 43 minút po tom, čo sa mu zastavilo srdce. Už bolo bohužiaľ neskoro.

Zdrvení rodičia Stephen (30) a Faye (27) Jenkinsovci sa preto rozhodli nemocnicu žalovať, informuje portál tn.cz. A to aj napriek tomu, že oficiálna správa k prípadu ich syna, ktorú nechala nemocnica vypracovať, zatajuje niektoré skutočnosti a obsahuje klamlivé tvrdenia.

"Napríklad sa tam píše, že bol Luke deň pred smrťou na röntgene, ktorý nezistil, že sa jeho stav zhoršuje. To ale nie je pravda. Môžeme potvrdiť, že na žiadnom röntgene nebol, pretože sme celý čas boli pri jeho lôžku. Budeme bojovať, kým pravda nevyjde najavo," povedal Jenkins.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu