Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kim Dotcom z Megaupload: Odmietli mu kauciu

Kim Dotcom
Kim Dotcom

AUCKLAND - Zakladateľovi webovej stránky na zdieľanie súborov Megaupload, Kimovi Dotcomovi, dnes súd na Novom Zélande odmietol udeliť kauciu. Tá by umožnila jeho prepustenie z väzby. Spojené štáty žiadajú o vydanie zatknutého muža.

Novozélandská polícia minulý týždeň zatkla Dotcoma a troch zamestnancov spoločnosti Megaupload na základe obvinení Spojených štátov, že umožnili milióny ilegálnych stiahnutí filmov, hudby a ďalšieho obsahu, čím pripravili majiteľov autorských práv o zisk vo výške najmenej 500 miliónov dolárov (388 miliónov eur).

Prvé súdne vypočúvanie v súvislosti s vydaním Dotcoma do USA je naplánované na 22. februára. Proces s ním môže trvať rok alebo i dlhšie. Dotcom (38) trvá na tom, že je nevinný a nehrozí riziko jeho úteku pred súdnym stíhaním.

Sudca David McNaughton dnes v súdnej sieni v Aucklande neuviedol dôvody, ktoré stoja sa jeho rozhodnutím neudeliť Dotcomovi kauciu. Sudca podľa očakávania rozhodne o kauciách troch Dotcomových kolegov tento týždeň alebo začiatkom budúceho týždňa.

Spojené štáty obvinili celkovo dve firmy a sedem osôb, vrátane 35-ročného Slováka, za prevádzkovanie medzinárodnej zločineckej skupiny, ktorá sa mala podieľať na rozsiahlom poškodzovaní autorských práv prostredníctvom servera Megaupload.com. Informovali o tom spoločne americké ministerstvo obrany a Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

Obvineným Slovákom je podľa tlačovej správy amerického ministerstva spravodlivosti 35-ročný grafický dizajnér Július B.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu