Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Posledný rozhovor s kapitánom Concordie: Vráť sa na palubu, ty k***t!

Gregorio de Falco (naľavo) a Francesco Schettino Zobraziť galériu (2)
Gregorio de Falco (naľavo) a Francesco Schettino (Zdroj: SITA)

RÍM - Prepis telefonátu rozhovoru kapitána stroskotanej lode Costa Concordia s veliteľom pobrežnej stráže sa v médiách objavil už pred pár dňami. Okrem toho však na internete zverejnili aj jeho nahrávku, ktorá zachytáva právom nahnevaného Gregoria de Falca, ako posiela zbabelého Francesca Schettina späť na palubu.

Falco sa stal v Taliansku hrdinom. Utekajúcemu kapitánovi výletnej lode totiž nariadil, aby sa na ňu vrátil a riadil odtiaľ záchrannú operáciu. Pracovník pobrežnej stráže trval na svojom, hoci Schettinovi sa na stroskotané plavidlo vôbec nechcelo.

"Sú tam ľudia, musíte sa o nich postarať," povedal v nahrávke Gregorio, ktorý zároveň prikázal prvému mužovi na palube použiť rebrík a vyliezť späť na loď. Schettinovi sa jeho slová vôbec nepáčili a rozhodol sa vzdorovať.

Rádiová komunikácia trvajúca niekoľko minút sa medzitým vyostrila. Falco sa už v jednom okamihu nezdržal a do telefónu zakričal: "Vráť sa na palubu ty ko*ot!". chcel vedieť, koľko ľudí je stále na palube, kapitán však odpoveď na túto otázku nepoznal. V istom momente Po nespočetnom množstve rozkazov sa nakoniec odhodlal vrátiť na potápajúcu sa loď.

V Taliansku sa už objavili tričká s nápisom, v ktorom Falco častuje Schettina nadávkou označujúcou pohlavný orgán.

Posledný rozhovor s kapitánom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: plaintruthiness.tumblr.com)

Zbabelého kapitána z neúmyselného zabitia viacerých ľudí a opustenia stroskotanej lode. Hanba, ktorú si svojím neprofesionálnym prístupom vyrobil, je však väčšia, ako akýkoľvek trest.

Rozhovor Falca a Schettina

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu