Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Kapitán mi 15 minút plakal na ramene, hovorí kňaz Concordie

Kapitán Francesco Schettino
Kapitán Francesco Schettino

RÍM - Kapitán stroskotanej výletnej lode Costa Concordia sa krátko po osudnom náraze emocionálne zrútil, spomína na tragickú udalosť spred týždňa kňaz z havarovaného luxusného plavidla.

Otec Raffaele Malena, ktorý pre spoločnosť vlastniacu plavidlo pracoval približne 20 rokov, v rozhovore pre piatkové vydanie francúzskeho časopisu Famille Chretienne spomína na hrôzostrašné chvíle krátko po náraze a následnú evakuáciu. Na jej úspešnom výsledku podľa neho majú zásluhu viacerí odvážni členovia posádky. On sám sa podľa vlastných slov krátko pred odchodom z paluby plavidla vybral do lodnej kaplnky a prosil Boha o čo najmenší počet obetí.

"Okolo pol tretej nadránom som sa rozprával s kapitánom Schettinom. Objal ma a plakal mi na ramene ako dieťa približne štvrť hodinu," povedal Malena na margo tvrdo kritizovaného kapitána a pokračoval chválou ostatných členov posádky. "Boli tam hrdinovia všetkých národností. Triasli sa strachom, boli vystrašení, no pomáhali," povedal duchovný, ktorý však dodal, že nemá pochopenie pre ľudí sťažujúcich sa na stratu svojich cenných šperkov. "Ja osobne obraňujem slabých. Nie bohatých a miliardárov," dodal kňaz, ktorý tvrdí, že z lode odchádzal medzi poslednými.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu