Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tričko s hanlivým príkazom pre kapitána Concordie ide na dračku

Stroskotaná loď Costa Concordia
Stroskotaná loď Costa Concordia

RÍM - Tričko s presláveným príkazom dôstojníka pobrežnej stráže a hanlivým oslovením kapitána stroskotanej výletnej lode Costa Concordia je veľmi žiadaným tovarom.

Potvrdila to v piatok talianska agentúra vyrábajúca artikel, ktorý si je možné cez internet zakúpiť za takmer trinásť eur. Šéf agentúry Stefano Ramponi potvrdil, že portál prijíma objednávky nielen z Talianska ale i z celého sveta. Obvinenia zo snáh vyťažiť z tragédie však odmieta, pričom poukazuje na výchovný charakter artiklu. Tričko s nápisom Vada a bordo, cazzo! by podľa jeho slov mal Talianom navždy pripomínať, že majú zodpovedne vykonávať svoje pracovné povinnosti. A tento ich prístup by im mal pomôcť pri prekonávaní aktuálnych ekonomických problémov, tvrdí Ramponi.

Záchranári v sobotu pokračujú v pátraní vo vraku stroskotanej luxusnej lode v hodnote 450 miliónov libier. Nádej na nájdenie živých ľudí sú však po viac ako týždni od nárazu na plytčinu ostrova Giglio minimálne. Momentálna bilancia hovoriaca o 12 mŕtvych sa zrejme bude zvyšovať až na 30. Kapitánovi Francescovi Schettinovi, ktorý sa momentálne nachádza v domácom väzení, hrozí za neúmyselné zabitie a opustenie lode 15 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu